Läckbergs ilska över påhoppet: ”Unket”

Anklagas för att ”kontrollera” pojkvännen

1 av 5 | Foto: Lotte Fernvall
Camilla Läckberg
NÖJE

Enligt Hänt Extra ”kontrollerar” Camilla Läckberg, 40, sin pojkvän Simon Sköld, 28. Nu rasar deckarförfattaren mot kändistidningens ”skitjournalistik” och unkna kvinnosyn.

I runt ett år har författaren Camilla Läckberg, 40, och kampsportaren Simon Sköld, 28, varit ett par.

Ålderskillnaden mellan paret har varit omdiskuterad och under en period tvingades Camilla Läckberg stänga ner sitt Instagram-konto för att få slut på näthatet.

I Hänt Extra anklagas nu Camilla Läckberg för att ha ”tagit kontrollen” över sin 12 år yngre pojkväns liv.

Kändistidningen citerar källor som hävdar att Camilla Läckberg bland annat styr över hur Simon Sköld klär sig samt kontrollerar hans ekonomi.
– Simon inser inte att Camillas satsning i hans bolag bara ger henne ytterligare kontroll över honom och hans liv. Han har snart ingen egen tillvaro, allt hänger på Camilla, hon styr honom fullständigt. Han borde känna sig som en marionettdocka, säger en källa.

Läckberg rasande på tidningens kvinnosyn

Artikeln i Hänt Extra har gjort Camilla Läckberg rasande.

– Hade egentligen inte tänkt slösa tid och energi på en skitartikel med sunkig, förlegad och pinsamt dålig kvinnosyn som Hänt Extra publicerat men nu när den sprids till nätmedier kan jag inte låta bli, skriver författaren på Instagram.

Hon kommenterar också det faktum att hon är delägare i hans bolag och säger att det är en vanlig lösning i familjer.

– Att jag inte styr honom det minsta behöver jag inte ens förtydliga. Alla som känner Simon skulle garva högt åt påståendet att han skulle låta sig styras av nån människa över huvud taget. Han är en stark person med egen vilja som alltid går sin egen väg. Punkt slut.

”Unken kvinnosyn”

Camilla Läckberg anser att Hänt Extra har en riktigt dålig kvinnosyn.

– Tänk er en omvänd situation. Hur många förmögna äldre män med yngre fruar finns inte att skriva om? Skrivs det sådana artiklar om dem som den här? Inte vad jag sett i alla fall. Så ledsamt att se hur unken kvinnosyn det finns även i vitt spridda medier.

I artikel anklagas Camilla Läckberg också för att kontrollera sin ex-man Martin Melin, 48. Även det rasar hon mot.

– Även här vänds något emot mig som en man snarare fått en dunk i ryggen för. Så trist och gammalmodigt och otidsenligt. Vem kan tro att det är 2015 när man läser den här artikeln? Skitjournalistik.

Hon får också understöd av medieprofilen Cissi Wallin.

– Kräks. Ingen har sagt ett ord om min och Linus relation sedd ur ekonomi eller åldersskillnad. Undrar varför..., skriver hon.

Nöjesbladet söker Camilla Läckberg och Hänt Extras chefredaktör Bo Liljeberg.