Morgan Freemans barnbarn knivmördad

En man har gripits

1 av 5
NÖJE

Morgan Freemans styvbarnbarn har knivhuggits till döds.

Enligt vittnen mördades E'Dena Hines av sin pojkvän som skrek att han skulle driva ut demoner i Jesus namn.

Hon blev 33 år gammal.

Det var tidigt i söndags morse lokal tid som E'Dena Hines hittades knivhuggen till döds New York City, rapporterar flera amerikanska medier.

E'Dena Hines, som är barnbarn till Morgan Freemans första fru Jeanette Adair Bradshaw, hade enligt polisen fått flera knivhugg mot överkroppen.

Hon hittades på gatan utanför sin bostad och fördes till Harlem Hospital där hon dödförklarades.

En man i 30-årsåldern ska ha gripits, enligt en talesperson för NYPD.

Enligt uppgifter till Daily Mail är den gripna mannen E'Dena Hines pojkvän. Sajten har varit i kontakt med ett vittne som befann sig i sin lägenhet när han hörde någon skrika ”Jesus Kristus är född” följt av en kvinnas skrik.

När polisen kom till brottsplatsen ska pojkvännen ha stått över E'Dena Hines och huggit i hennes livlösa kropp samtidigt som han skrek osammanhängande.

New York Post har varit i kontakt med vittnen som beskriver mordet som en ”exorcism” och under attacken skrek pojkvännen enligt uppgift bland annat att han skulle driva ut demoner i Jesus Kristus namn.

– Kvinnan skrek och jag såg ett skinande föremål åka upp och ner. Jag ringde 911 och bönföll dem att komma, säger vittnet.

Efter att pojkvännen arresterades ska han ha förts till Columbia Presbyterian Hospital för att genomgå en psykiatrisk undersökning.

”Hennes stjärna kommer fortsätta skina”

E'Dena Hines har studerat till skådespelare vid New York University. Morgan Freeman sörjer nu sitt barnbarn.

– Världen kommer aldrig få veta hur talangfull hon var och hur mycket hon hade att erbjuda. Hennes familj och vänner hade turen att få veta vad hon betydde som person. Hennes stjärna kommer att fortsätta att skina i våra hjärtan, tankar och böner. Må hon vila i frid, säger han i ett uttalande.

Senare tackade Morgan Freeman för stödet.

– Jag vill tacka för all den kärlek och det stöd som min familj har fått rörande det tragiska och meningslösa dödsfallet som har drabbat mitt barnbarn. Tack från djupet av mitt hjärta, skriver han på Facebook.

Anklagades för att ha en relation

Morgan Freeman skiljde sig från Jeanette Adair Bradshaw 1979 och gifte om sig med Myrna Colley-Lee 1984. Paret separerade dock i december 2007.

E'Dena Hines och Morgan Freeman har ofta varit tillsammans på offentliga tillställningar och för ett antal år sedan florerade ett rykte om att de två hade en relation. Detta har dock dementerats kraftfullt av både Morgan Freeman och E'Dena Hines.

– Det är nedsättande rykten från skvallertidningar som hittats på för att sälja lösnummer. Det som är ännu värre är att de här påhittade historierna nu plockas upp av seriösa tidningar också, har Morgan Freeman tidigare sagt.