Var barnens hjälte – nu har ”Batman” dött i en bilkrasch

Blev en viralsensation när han stoppades av polisen

NÖJE

Han klädde ut sig till Batman för att hjälpa cancersjuka barn. I dag omkom ”Route 29 Batman”, eller Leonard B. Robinson som han egentligen hette, i en bilolycka.

Lenny B. Robinson arbetade tidigare i städbranschen men efter en framgångsrik karriär hade 51-åringen så mycket pengar att han till kunde förverkliga sin dröm – att köpa en egen Batmobile (en specialbyggd Lamborghini) och en mycket avancerad Batman-dräkt.

För de cancersjuka barnen som Lenny B. Robinson besökte på sjukhusen var ”Batman” en hjälte som delade ut presenter och kramar.

I dag omkom han i en tragisk dödskrasch rapporterar Washington Post.

Enligt tidningen tvingades Lenny B. Robinson stanna mitt på motorvägen efter att ha fått motorproblem. När 51-åringen gick ut för att inspektera motorn blev han påkörd av en annan bil.

Olyckan bevittnades av en barnfamilj som bara minuter tidigare träffat honom på en bensinmack.

Stoppades av polisen – blev viral

För tre år sedan blev Lenny B. Robinson stoppad av polisen – iklädd full Batman-mundering. Det gjorde ”Route 29 Batman” till ett internetfenomen.

Lenny B. Robinson hade själv tre barn och arbetade med organisationen Hope for Henry som startades av Laurie Strongin Allan Goldberg efter att de deras son dog i en ovanlig sjukdom.

Laurie Strongin, som gråtit hela dagen, berättar att ”Batman” alltid var stjärnan på organisationens superhjältefester.

– Han gjorde så många barn glada. Han sa alltid ja när jag bad honom göra saker. Han var magisk, säger Laurie Strongin till Washington Post.

La hundratusentals dollar för att bli ”Batman”

Lenny. B Robinsons bror Scott Robinson berättar att hans bror lagt hundratusentals dollar på sin bil och andra Batman-prylar. De presenter som han gav till de sjuka barnen hade alltid ”Batmans” autograf.

– Han berörde många liv och fick många barn att le, det var allt han ville göra, säger Scott Robinson.