Cara Delevingne: Modellvärlden gjorde att jag hatade min kropp

Överger modellyrket och satsar som skådespelare

1 av 7 | Foto: AP
Cara Delevingne på catwalken för Stella McCartney.
NÖJE

Supermodellen Cara Delevingne lämnar modevärlden för att satsa på skådespelaryrket.

Nu berättar hon för Times hur modevärlden fick henne att avsky sin kropp.

– Det är mentalt också, för om du hatar dig själv och din kropp och hur du ser ut så blir det bara värre och värre, säger hon i intervjun enligt People.

Hon har en roll i ”Paper towns” och ytterligare fyra filmer som är planerade att komma ut under 2015.

Nu berättar supermodellen Cara Delevingne, 23, för brittiska Times att hon slutat göra modelljobb, för att det fick henne att ”känna sig lite ihålig”.

Amerikanska veckotidningen People citerar henne ur intervjun:

– Det fick mig inte att växa alls som människa. Och jag liksom glömde hur ung jag var. Jag kände mig så gammal, säger hon.

”Konstant på helspänn”

Brittiska Cara Delevingne blev en superstjärna i modevärlden efter ett modelljobb för Burberry 2011. Men i intervjun med Times framgår också att modellindustrin fick henne att avsky sin kropp. Hon säger att hon ”inte mådde bra”.

– Det var som att jag kämpade och flydde om vartannat i månader. Konstant på helspänn. Det är mentalt också, för om du hatar dig själv och din kropp och hur du ser ut så blir det bara värre och värre, säger hon enligt People.

I intervjun beskriver Cara Delevingne hur stressen ledde till att hon fick utbrott av psoriasis och hur hon fick hela kroppen sminkad på visningar för att dölja hudåkomman.

– Folk satte på sig handskar och ville inte röra vid mig för att de typ trodde att det var spetälska eller nåt, säger hon i intervjun.

ARTIKELN HANDLAR OM