Grattis Kim! Du är störst på Instagram

Har precis gått om ärkerivalen Beyoncé

1 av 12
Systrarna Kardashian under krogrunda i Los Angeles @kimkardashian/Instagram
NÖJE

Selfie-mästare och realitystjärnan Kim Kardashian har under helgen gått om sångerskan Beyoncé på Instagram.

Beyonce Beyonce tar till sitt hemliga vapen - båtsemester

Det har varit en hård kamp för realitystjärnan Kim Kardashian att få flest följare på Instagram. Nöjesbladet antar att en och en annan selfiepinne har gått åt under kraftmätningen. Men nu äntligen är Kim störst. Störst i världen på att lägga ut bilder på sig själv för omgivningen att skåda.

Kardashians milstolpar

I skrivande stund har Kim 43 920 817 följare mot Beyonces inte alltför futtiga 43 434 081 följare. Kims väg till Instagramtoppen har bjudit på mängder av spännande överraskningar. Vem minns inte Kim & Kanyes galna resa till Armenien eller skidsemestern där realitystjärnan visade för en häpen och nyfiken mänsklighet hur en pälsbikini ska bäras? Trogna följare minns även milstolpar som bröllopet med estradören Kanye West, bebisbulor och födseln av lille North samt spännande powerhäng med presidentkandidaten Hillary Clinton.

Komplicerad fotografiform

Kim Kardashian står även bakom den så kallade ”belfien”, en högst komplicerad form av selfie. Belfien går ut att på att fotografera sig själv bakifrån. Detta för att bjuda följarna på fina stuss- och ryggbilder. En belfie är inte helt enkel att göra. Det är faktiskt jättesvårt. Du fotograferar dig över axeln, mot en spegel utan minsta möjlighet att göra kamerajusteringar. Och snabbt ska det gå. Kim Kardashian hanterar konststycket perfekt.

Något är i görningen

Beyoncés läger har valt att inte kommentera Kardashians succé. Men analyserar vi sångerskans instagramkonto går det att ana att något är i görningen. Beyonces konto har de senaste timmarna prytts av bilder från båtsemestern. Soliga och luxösa båtsemestrar är trots alltid något väldigt trevligt. Och då särskilt i Beyoncés och Jay Z:s sällskap. 

Dekolletagefest utan dess like

Kim Kardashian brukar alltid bjuda och belöna sina följare på en episk selfie när hon når ett jubileumsnummer. När realitystjärnan nådde milstolpen 27 miljoner bjöds det på förförisk sovrumshäng och när Kardashian nådde 42 miljoner följare bjöds det på dekolletagefest utan dess like. Vi kan alltså nu bara hålla andan inför Kardashians kommande episka firarselfie.

FAKTA

De är störst på Instagram

1. Kim Kardashian 
2. Beyoncé 
3. Taylor Swift 
4. Selena Gomez 
5. Ariana Grande 
6. Justin Bieber 
7. Kendall Jenner 
8. Kylie Jenner 
9. Nicki Minaj 
10. Khloé Kardashian

FOTNOT: Allra störst på Instagram är Instagrams egna konto