Bob Geldof talar ut om dotterns död

”Hon är väldigt närvarande”

1 av 5
Bob Geldof fick vårdnaden av Peaches och hennes två systrar när han och hans fru, tv-stjärnan Paula Yates, skilde sig 1996. ”Peaches var den vildaste, roligaste, smartaste, vitsigaste och den tokigaste av oss alla”, har han sagt.
NÖJE

Bob Geldof var mentalt förberedd på att hans dotter Peaches kunde dö.

Det berättar han i en intervju med den irländska radiostationen RTE Radio 1.

– Sättet hon levde på, det finns inget du kan göra åt det, säger han.

Den 7 april 2014 hittades programledaren och modellen Peaches Geldof död i sitt hem i Kent, Storbritannien. Obduktionen visade att hon dog av en heroinöverdos, tragiskt nog på samma sätt som sin mamma Paula Yates.

Nu berättar Peaches pappa, rockstjärnan och välgörenhetsprofilen Bob Geldof, om sorgen efter sin dotters död, rapporterar NME. Han säger att han förstod att Peaches drogproblematik var på väg utför – och att hon riskerade att dö.

– En del av mig förväntade sig ärligt talat det. Sättet hon levde på, det finns inget du kan göra åt det.

”Är väldigt närvarande”

Trots sin död är Peaches ständigt närvande i Bob Geldofs liv.

– Hon är den som är med mig varje sekund varje dag och hon är den som tar sig in i mitt medvetande varje stund. Speciellt i jobbiga stunder...när jag inte gör något. Hon är väldigt närvarande, säger han.

Peaches Geldof blev bara 25 år gammal.

– Det här att alltid vara 25 i mitt huvud, det är omöjligt att bära, helt enkelt för att det är en klyscha. Det är inte meningen att du ska se dina barn dö, säger Bob i intervjun.

Peaches Geldof lämnade efter sig maken Thomas Cohen och sönerna Astala (född 2012) och Phaedra (född 2013).