Lystring världens alla George Costanzas - vetenskapliga bevis på dubbeldippandets faror

Är du en singeldippare eller en dubbeldippare?

NÖJE

Dubbeldipparna stoppar hela deras dubbeldipp-trynen rätt ner i dippskålen visar ny undersökning.

Grafen visar dubbeldippandes skadeverkningar

Det finns två sorters människor. De som singeldippar och de som dubbeldippar. I den stundtals hetsiga dubbeldipp/singeldipp-debatten refereras det ofta till en Seinfeld-sketch där karaktären George Costanzas hamnar i våldsamt bråk med en singeldippare.

Skrattat rått

Och det är där vi har varit i åratal. Dubbeldipparna har stått vid dippskålen likt George Costanzas och skrattat rått över singeldipparnas vädjan över att bete sig civiliserat och endast dippa en gång per chips. Men det var innan South Carolina Clemsons University stora dubbelipp/singeldipp-experiment. Vetenskapen visar nu med stöd av SCCU:s rapport att dubbeldipparna med endast ett dubbeldipp stoppar hela deras bakteriefulla dubbeldipp-trynen rätt ner i dippskålen.

Riktiga elakingar

Undersökningen visar att de som dubbeldippar i salsa bidrar med 1 000 bakterier per milliliter dipp. Dubbeldippande kan alltså föra över rejält med bakterier till dippskålen. Men är detta då något att oroa sig för? I munnen finns det massor av olika bakterier. De flesta bra och ofarliga. Men så finns det några riktiga elakingar som lätt kan få dig på fall. Tuberkulos, legionärsjuka och till och SARS kan mycket väl ligga och vänta på dig i dippskålen.

Vill du få både ett roligare liv OCH ett roligare Facebookflöde? Följ Nöjesbladet på Facebook