Jag är gift men dragen till en het vän

Olle Kvarnsmyr ÄR Dr kärlek och svarar på läsarnas frågor om allt som rör relationer

NÖJE

”Hur ska jag få honom att bekänna färg? Ska jag provocera honom med "skojflirt" eller ska jag spela ointresserad och avvisande?”

FRÅGA: Det senaste året har jag börjat lära känna en man som attraherar mig väldigt mycket. Det verkar även som att han är intresserad av mig. Vi är båda gifta och jag säger det på en gång: Det är inget vänsterprassel jag är ute efter även om han är oerhört attraktiv. Jag söker ett vänskapsförhållande. Nu vill jag tala med honom om detta så att vi vet var vi har varandra. Men det är något jag inte törs av rädsla för att förlora hans vänskap. Hur ska jag få honom att bekänna färg? Ska jag provocera honom med "skojflirt" eller ska jag spela ointresserad och avvisande? Jag vet varken ut eller in. Snälla ge mig ett råd.

OLLE SVARAR: Jag vet inte vem du försöker lura. Du vill inte alls ha honom som en vän. Du vill snarare sätta på ”vännen" så sängstolparna viker sig. Som gift och att söka djupare vänskap med någon det finns en otrolig attraktion för slutar med katastrof. Tänk om din man berättade för dig att han har skaffat en jätthet tjejkompis han är småtänd på men som han bara vill vara kompis med. Du hör hur snurrigt det låter va?
Långvariga relationer är alltid lite upp och ner. Den himlastormande pirriga kärleken är inte konstant. Att som du attraheras av någon annan än din partner är inte speciellt ovanligt. Det händer hela tiden. Men även om den pirriga kärleken inte finns kvar bör en djup kärleksfull vi-känsla finnas mellan dig och din man. Känner du inte den känslan är det kanske något fel på din relation. Hursomhelst. Det finns två sätt du kan göra nu. Behåll ”vännen” som en hemlig förbjuden fantasi eller dumpa din nuvarande man med buller och bång. Valet är ditt och känner du efter i ditt hjärta vet du vad som bör göras.
Missa inga visdomar - följ Dr Kärlek på Facebook för senaste råden

Fler visdomar från din favoritkärleksdoktor hittar du nedan.

Önskar du själv assistans av Dr Kärlek - mejla [email protected]