Hans ex kom och förstörde ALLT

Olle Kvarnsmyr ÄR Dr kärlek och svarar på läsarnas frågor om allt som rör relationer

NÖJE

”För fyra veckor sedan kände jag att något inte stod rätt till med honom”

FRÅGA: Jag och min kille har varit tillsammans i två år. Allt har varit jättebra. Vi har gemensamma värderingar och kul tillsammans. Han är en underbar pojkvän som verkar tycka bra om mig. Vi träffas på helgerna då vi bor i var sin lägenhet i Stockholm. Vi har nyligen köpt en gemensam lägenhet. Lägenheten renoveras av oss själva under hösten vilket vi båda tycker är kul.

Renoveringen var igång. Men för fyra veckor sedan kände jag att något inte stod rätt till med honom. Jag frågade vad det var. Det visade sig att han träffat sitt gamla ex. Hon bor i Göteborg men var i Stockholm för en konferens. Hon kanske får jobb i Stockholm till vintern. De åt mat tillsammans. Enligt honom var deras relation ett helt avslutat kapitel. Men det visat sig att så inte är fallet Hon är tydligen intresserad vilket har fått honom att börja fundera på sina känslor. Tror dock inte att de hade någon kontakt sedan deras middag. Men jag känner att hon cirkulerar kring oss som en hungrig haj.

Det har nu gått tre veckor sedan han berättat om lunchen för mig. Jag gav honom fyra veckor att tänka över vårt förhållande. Jag kan inte begripa hur han kan ha blivit så här Jag älskar verkligen honom och vill inte förlora honom, men vad håller han på med?

OLLE SVARAR: Tack för ditt välformulerade brev. Jag kan glädja dig med att berätta att din man med största möjliga säkerhet inte kommer att lämna dig för x-kroken. Vad som har hänt är en viss kortslutning i din mans skalle. Det blivande samboskapet och x-krokens mystiska uppdykande har fått honom att fundera på livet, kärleken och allting. Om du bara visste hur vanligt det är när folk flyttar ihop (och när x-krokar smyger i buskarna). De flesta par tar dock inte upp dessa funderingar med varandra så tydligt som ni har gjort. Det påvisar att ni har en sund och skön relation. Viktigt är att du nu inte pressar honom för mycket. Det kan orsaka ytterligare kortslutningar i skallen. Låt han förstå att ett liv med x-kroken är ett bra mycket tråkigare liv än med fantastiska dig. Hinta även med allt kul i ert framtida liv. Efter ett tag kommer kortslutningen att gå över och ni kommer att uppleva en stark harmonisk kärlek i er gemensamma lya. Lite på mig.
Missa inga visdomar - följ Dr Kärlek på Facebook för senaste råden

Fler visdomar från din favoritkärleksdoktor hittar du nedan.

Önskar du själv assistans av Dr Kärlek - mejla [email protected]