Bill Cosby stämmer sju kvinnor efter sexanklagelserna

Stämmer sju kvinnor som anklagat honom för sexualbrott

1 av 4
Bill Cosby.
NÖJE

Över 50 kvinnor har anklagat Bill Cosby för sexuella övergrepp.

Nu stämmer han sju av kvinnorna för förtal.

Komikern menar att kvinnorna har inlett en kampanj för att ”döda hans rykte” och att de är ute efter pengar.

I juli i år trädde 35 kvinnor fram med namn och bild på omslaget av ”New York Magazine” och berättade att Tv-legenden Bill Cosby har utnyttjat dem sexuellt. Ännu fler kvinnor har vittnat om liknande brott. Enligt tidningen New York Daily News är antalet kvinnor som har anklagat den amerikanska komikern nu uppe i över 50.

Cosby har nekat till anklagelserna och då övergreppen ska ha ägt rum långt tillbaka i tiden är de flesta av brotten preskriberade.

Stämmer kvinnor för förtal

På 80-talet blev Bill Cosby enormt folkkär i tv-serien ”The Cosby show”.

Nu stämmer han sju av kvinnorna som har anklagat honom för sexuella övergrepp då han menar att de har skadat hans rykte och bara är ute efter pengar.

”Som ett resultat av deras falska, opportunistiska och illvillaga anklagelser har Mr Cosbys rykte blivit oåterkalleligen skadat och hans planerade återkomst på tv är förstörd”, står det i stämningsansökan.

Ska ha drogat flera kvinnor

Många av kvinnorna som har anklagat Cosby säger att han har drogat dem för att lättare kunna utföra övergreppen.

Servitrisen Sharon Van Ert har berättat för CNN att hon träffade Cosby när hon jobbade i Redondo Beach i Kalifornien på 70-talet och att han våldtog henne i en bil. Han ska ha dragit av hennes trosor när hon var medvetslös.

– Efter att ha levt med dessa skamfyllda minnen i hemlighet i 35 år blev jag till slut uppmuntrad av alla andra kvinnor som berättat sina historier, säger hon.