Den alldeles för unga tjejen har mig fast - HJÄLP!

Olle Kvarnsmyr ÄR Dr kärlek och svarar på läsarnas frågor om allt som rör relationer

1 av 3
NÖJE

”Jag tog henne tillbaka efter att hon förfört mig på ett väldigt raffinerat sätt. Denna gång flyttade vi dessutom ihop”

FRÅGA: För tre år sedan när jag var 26 år träffade jag en tjej som då bara var 16 år. Relationen tog slut efter ett år då hon hade varit otrogen mot mig under en hel sommar. Vi blev ihop igen kort därefter. Hon bad om ursäkt och skyllde på fylla och sin ålder. Vårt nya försök höll i fem månader ända tills jag kom på henne med att strula med min kollega. Hon bad än en gång om ursäkt och ville försöka igen. Jag tog henne tillbaka efter att hon förfört mig på ett väldigt raffinerat sätt. Denna gång flyttade vi dessutom ihop. Nu är hon 19 och jag är 29 år.

Jag brukar gå ut med mina vänner men då blir hon sur. Därför har jag mer eller mindre slutat med spontana utgångar då jag hatar att bråka med henne. Hon går däremot ofta ut, dricker för mycket sprit och blir otrevlig mot mig när hon kommer hem. När jag påpekar att hon inte uppskattar när jag går ut säger hon att jag måste förstå att hon är bara 19 år. Och vill göra som hon vill. Samt att jag inte är hennes farsa. Jag älskar henne men kan inte leva så här. Hon bor hos mig gratis, har inte haft nåt jobb och jag har betalat allt för henne.

Jag har ordnad ekonomi och ser bra ut så det skulle inte vara svårt att fixa en brud. Men det är henne jag vill ha.  jag tänker ofta att jag måste göra slut för att få tillbaka min självrespekt men mina känslor stoppar mig. Vad ska jag göra. Snälla hjälp mig doktorn.

/Torre

OLLE SVARAR: Självklart ska du dumpa och det av följande skäl:

1. Hon har vid flera tillfällen varit otrogen mot dig

2. Du har förvandlats till en toffel.

3. Hon utnyttjar dig ekonomiskt.

4. Hon är för ung för dig.

Det verkar som hon har dig fast på samma sätt en pundare är torsk på heroin. Jag förstår att du tycker jättemycket om henne men nu måste du dra en en gräns på hur mycket du ska tåla. En tumregel vid en kärleksrelation är att partnern inte ska utnyttja dig ekonomiskt, vara alltför egoistisk eller vara otrogen. Du bör lämna henne då hon mer och mer skadar ditt självförtroende och din självrespekt.

Missa inga visdomar - följ Dr Kärlek på Facebook för senaste råden

Fler visdomar från din favoritkärleksdoktor hittar du nedan.

Önskar du själv assistans av Dr Kärlek - mejla [email protected]