Adam Tenstas öppna brev till sitt ofödda barn

1 av 4 | Foto: MAGNUS WENNMAN
Adam Tensta.
NÖJE

Adam Tensta ska bli pappa.

Nu skriver han ett öppet brev till sitt ofödda barn.

– Det finns många personer där ute som inte tycker att du är en riktig svensk. Dem ska du inte lyssna på, min bebis, skriver han i Vi Föräldrar.

Nu går rapstjärnan Adam Tensta, 32, ut med att han väntar sitt första barn ihop med Nöjesguidens chefredaktör Jenny Nordlander. Förlossningen är planerad till maj, och inför den stora nyheten ska Adam Tensta skrivar krönikor för Vi Föräldrar. Den första publicerades i dag och är ett öppet brev till det ofödda barnet.

”Många tycker inte att du är en riktig svensk”

”Det finns många personer där ute som inte tycker att du är en riktig svensk. Dem ska du inte lyssna på, min bebis. Det finns de som tycker att du inte hör hemma här i Sverige, för att din farfar är en invandrare. De tycker att han, jag, du och alla som ser ut som vi, ska packa våra ­saker och flytta någon annanstans. De personerna ska du såklart inte lyssna på heller”, skriver han bland annat.

”Hoppas att det inte tynger ner dig”

Med brevet vill han förbereda barnet på världen det föds till.

”Jag önskar att detta inte kommer att tynga ner dig. Trots att jag vet att en hel värld förmodligen kommer att få dig att känna dig annorlunda”, skriver Adam Tensta.

ARTIKELN HANDLAR OM