Denise Lopez efter missfallet: ”Våga prata om det”

1 av 2
Denise berättar nu om missfallet.
NÖJE

Artisten Denise Lopez har fått missfall.

I ett långt blogginlägg skriver hon om händelsen.

– Tårarna slutar inte rinna, sorgen är så stor att jag knappt finner några ord, skriver hon inledningsvis.

När missfallet inträffade är svårt att säga, men någon gång mellan vecka åtta och tio skriver Denise Lopez i bloggen. Men det var inte förrän flera veckor efter som artisten fick beskedet.

– Jag har fått något som heter missed abortion. Det är när fostret inte stöts ut direkt utan kan ligga kvar en tid, skriver hon.

Vidare bloggar Lopez om hur de med glädje satt i väntrummet innan besöket och hur de lämnade mottagningen i chock och gråtandes.

Enligt barnmorskan var det genetiskt fel på barnet och ingenting Denise hade kunnat gjort annorlunda.

– Hon var noga med att poängtera att vi inte gjort något fel. Att det är genetiskt fel på barnet och därför sker detta. Hon sa även att vi kan testa igen när vi är redo för det.

"Känns givetvis inte bra"

I slutet mot inlägget berättar Denise att det som smärtar mest är att hon burit barnet livlöst i flera veckor.

– Under dessa 4-6 veckorna har vi tagit massa prover, vi har delgett graviditeten för min son, våra vänner och familj. Vi har hunnit vara på en utlandsresa och jag har startat denna gravid och mammablogg. Allt detta känns givetvis inte bra, skriver hon.

Denise Lopez avslutar inlägget med orden "vi kommer att resa oss från detta och se framåt. Vi är friska, vi har varandra och vår kärlek kommer att ta oss vidare".

Det var under 90-talet som Denise Lopez slog igenom. Hon har bland annat deltagit i Melodifestivalen med låten "Someone, somewhere, someday" och sålt guld i Japan.

ARTIKELN HANDLAR OM