Hon är Taylor Swifts lookalike

Ser ut som stjärnan – hånas på nätet

1 av 7 | Foto: Instagram/@keitrajane
Keitra är så lik Taylor att hon fått spela stjärnan i en video.
NÖJE

Superstjärnan Taylor Swift har en lookalike.

Men 21-åriga Keitra Jane blir nu attackerad av nättroll pågrund av sitt utseende, skriver Seventeen.

Keitra Jane, 21, från Salt Lake City, USA, är så lik Taylor Swift, 26, att folk frågar om de får bli fotograferade tillsammans med henne samt tar foton i smyg.

Men efter att ha medverkat i sångaren Alex Boyes musikvideo till låten ”African hipster” vaknade nättrollen till liv:

”Taylor fast med större bröst” och ”En fetare Taylor Swift”.

Keitra Jane har lidit av dysmorfofobi så länge hon kan minnas. Det är en psykisk sjukdom som yttrar sig genom en besatthet för en viss defekt på kroppen som kan vara påhittad eller som existerar. I högstadiet led Keitra Jane även av ätstörningar men med hjälp från nära och kära kunde hon jobba på att älska sig själv.

– Jag har alltid varit längre än de flesta av mina vänner men att bli kallad tjock var bara sårande, säger hon i ett videoklipp, skriver Seventeen.

”Nättroll bidrar till ätstörningar”

I stället för att låta kommentarerna bryta ner henne har hon valt att bemöta nättrollen med en skärmdump samt en kommentar:

”Nättroll bidrar till ätstörningar. Människor måste förstå att ingenting på internet går obemärkt förbi och när du publicerar dina kommentarer eller förslag skriver du inte bara till en vägg, du skriver till en riktig person”.

Foto: Instagram
Vem är vem? Båda gillar att posera med sina katter.

Dysmorfofobi är en psykisk störning

Det är en kroppslig och psykisk störning som innebär att man lider av inbillad fulhet. En person som lider av dysmorfofobi har en bild av sig själv som inte stämmer, lider extremt av sitt utseende i så stor utsträckning att det sociala livet blir lidande. Störningen går att bota med olika psykologiska behandlingar, som kognitiv beteendeterapi.

ARTIKELN HANDLAR OM