Kissie: ”Jag är feminist”

Vill att unga tjejer tar mer plats

1 av 4 | Foto: TV4/Malou efter 10
Bloggaren "Kissie" öppnar upp om livet bakom en av Sveriges största bloggar i TV4:as Malou efter 10.
NÖJE

Alexandra Nilsson, 24, mer känd som bloggaren "Kissie", öppnar upp om livet bakom en av Sveriges största bloggar i TV4:s Malou efter 10.

– Jag fick utstå så mycket hat i skolan att rektorn till sist uppmanade mig att sluta komma dit, så jag började plugga på distans i stället, säger hon.

I bloggen förvandlades den då tillbakadragna Alexandra Nilsson i stället till det uppkäftiga alter egot "Kissie". Men i takt med att bloggen växte blev det alltmer uppenbart för bloggerskan att internet och verkligheten hängde samman.

– Det gick upp för mig mer och mer att saker jag gjorde på internet fick konsekvenser i det verkliga livet. Jag fick utstå så mycket hat i skolan att rektorn till sist uppmanade mig att sluta komma dit, så jag började plugga på distans i stället, säger hon.

Trots alla påhopp under åren har "Kissie" valt att fortsätta med bloggen, och det som började som en hobby är sedan länge hennes levebröd. Sedan flera år tillbaka driver hon bloggen som egenföretagare, med eget kontor, och hon tjänar bra.

– Tillräckligt bra för att det är värt att fortsätta i alla fall, säger Kissie i intervjun.

Är feminist

Den senaste tiden har frågor om jämställdhet och feminism fått allt mer utrymme på bloggen. Kissie har bland annat lagt upp bilder på sig själv när hon sitter på toaletten med en tampong i handen och på Instagram lade hon upp en bild på sin stubbiga armhåla. Inläggen har skapat lika delar hat som beröm, menar Kissie.

– Det finns många där ute som menar att jag inte kan vara feminist för att jag är blond och har opererade bröst, men för mig handlar feminism om jämställdhet och att kvinnor ska få ta plats.

– Hela min uppväxt har varit mansdominerad. Nu kan jag äntligen ta plats och göra saker på mitt sätt och det vill jag visa unga tjejer, säger hon.