Skådisen stäms av sin pappa – på 140 miljoner kronor

Kallade pappan manodepressiv schizofren

1 av 3
Christian Slater.
NÖJE

Skådespelaren Christian Slater benämnde sin pappa som ”manodepressiv schizofren” förra året.

Det får pappan att slå bakut och stämma sonen på 140 miljoner kronor.

Som far och son.

Eller hund och katt?

Skådespelaren Christian Slater, känd från bland annat ”En vampyrs bekännelse” och ”Robin Hood: Prince of thievs” och senast tv-serien ”Mr. Robot”, stäms på 140 miljoner kronor av sin pappa för förtal. Anledningen är en intervju i magasinet Interview från november i fjol där Slater Jr. ska ha kallat sin pappa för ”manodepressiv schizofren”, något som enligt Thomas Knight Slater, 80, menar förstört hans karriär.

Har inte haft kontakt

De har haft en ansträngd relation under många år men började hitta tillbaka till varandra under slutet av förra året. Efter intervjun menar pappan att han svartlistats i Hollywood.

Pappa Slater har även jobbat under namnen Michael Hawkins och Michael Gainsborough och fick sitt genombrott 1956 i tv-serien ”As the World Turns”. Han har gjort en handfull jobb fram till 1988 enligt IMDB, då gjorde han sin senaste roll i filmen ”Midnight roll” med bland andra Robert de Niro.

FAKTA

Ur intervjun:

”Jag har inte träffat honom på några år. Vi pratade nyligen. Han är manodepressiv schizofren. Han har alltid haft problem – han var en fantastisk skådespelare och extraordinärt karismatisk och väldigt väldigt snygg, men han hade stora svårigheter med att arbeta ihop med regissörer, att samarbeta med folk. Och det gjorde hans liv väldigt utmanande. Numera får han stor hjälp av någon. Vi har inte pratat på runt nio år för att jag hamnade i kläm mellan min mamma och honom och behövde komma ur det.”

Läs hela intervjun på Interview.com