Läckberg läxar upp slappa föräldrar: ”Ni gör inte ett skit”

Protesten: ”Curlar fram små krävande egocentriker”

1 av 3
Camilla Läckberg.
NÖJE

Camilla Läckberg har fått nog.

Nu läxar hon upp slappa föräldrar för deras bortskämda odågor till barn.

”Ingen annan tycker att det är charmigt när ert barn inte kan uppföra sig”, skriver hon på Instagram.

Camilla Läckberg, 41, har tröttnat på ouppfostrade barn.

Nu vill hon uppfostra de slappa föräldrarna.

”Varför tillåts barn idag vara så ouppfostrade och respektlösa? Baxnar allt oftare över små barn (och större) som tillåts uppföra sig precis hur som helst. De skriker åt sina föräldrar, säger fula ord, springer runt och skriker på restauranger och dylikt, uppför sig illa mot andra barn, river ner saker i affärer, avbryter konstant om man är i samtal med deras föräldrar osv. Och föräldrarna gör inte ett skit. Mumlar möjligtvis något om ’aktiv’ – inte ofta utan en viss stolthet i rösten...”, skriver hon på Instagram.

”Små krävande egocentriker”

Hon menar att barnen i dag dikterar livet i många familjer, alltifrån vad gäller middagsmat till semesterresmål.

”Och föräldrarna slår sig lite för bröstet för de ’lever ju för sina barn.’ Men vet ni. Jag lever också för mina barn. De är mitt allt. Men i den kärleken och rollen ingår också att förbereda dem för verkligheten och vuxenlivet, inte curla fram små krävande egocentriker som tror världen cirklar kring dem även i vuxen ålder. Och då kommer få ett brutalt uppvaknande.”

”Mina barn lär sig gammaldags artighet”

Camilla Läckberg har sedan tidigare tre barn, varav ett med Martin Melin, 48, och är nu gravid med sitt och fästmannen Simon Skölds, 27, första barn.

Och de kommer lägga fullt fokus på uppförande.

”Mina barn ska baske mig lära sig vikten av lite gammaldags artighet (’tack’, ’får jag gå från bordet’ osv), de ska inte vara familjens överhuvuden utan lära sig att föräldrarna bestämmer - självklart med hänsyn taget till barns behov i rimlig omfattning”.

Hon menar att uppfostran tappats bort så pass i dagens samhälle att det rentav blivit en ”förlorad konstart”.

”Ingen annan än ni tycker det är charmigt när er unge lever rövare o inte kan uppföra sig. Ingen runt er tycker det är "superföräldraskap". De ser bara ett ouppfostrat barn, o personligen brukar jag tycka så innerligt synd om de barnen”.