Sköld slår tillbaka mot amningskritiken

”Väldigt hatisk stämning i den här frågan”

1 av 4
SNORKIGA KOMMENTARER Camilla Läckberg har fått mycket kritik efter sitt uttalande.
NÖJE

Camilla Läckberg, 41, har fått mängder av hat sedan hon berättade att hon inte ammar sin dotter Polly.

Nu får hon stöd av sambon Simon Sköld, 29, som slår tillbaka mot kritiken.

– Jag tycker det är hemskt att man som kvinna ska känna sig som en sämre mamma bara för att man inte kan amma, säger han i ett videoklipp på parets blogg.

Redan innan dottern Polly föddes berättade Camilla Läckberg att hon bestämt sig för att inte amma. Deckarförfattaren mådde inte bra av att amma sina tre äldre barn och ville undvika samma tårar och plåga den här gången.

– För mig har amning aldrig varit något lätt och härligt och en mysig stund, skrev hon på Instagram.

I kommentarsfältet har Camilla Läckberg fått mängder av kritiska kommentarer för sitt beslut.

Nu ryter hennes sambo Simon Sköld tillbaka mot amningshatet i en video på parets gemensamma blogg.

”Förstår inte var hetsen kommer ifrån”

– Camilla har ju tre barn sedan tidigare och har ammat allihopa och mått väldigt dåligt av det. Nu bestämde hon sig redan när hon blev gravid för att jag kommer inte amma. Och hon har varit så lättad. Jag ser på henne att den här amningsgrejen, det är ren stress, det är bara en hemsk grej som pressar henne något enormt, säger han.

Simon frågasätter all kritik mammor som väljer att inte amma utsätts för.

– Jag förstår inte var den här hetsen har kommit ifrån? Funkar det att amma, man tycker det är bra, man man får någon form av närmare kontakt. Fantastiskt, grattis, det är väl jätteskönt. Men om det inte funkar och man mår dåligt och det känns som ett fängelse, då är det väl bättre att låta bli och göra något annat när det i dag finns så bra alternativ.

Bebistiden är tuff

Simon Sköld och Camilla Läckberg fick Polly Mini Meja Läckberg Sköld den 1 april i år. Dottern är deras första gemensamma barn.

Camilla har tidigare beskrivit bebistiden som tuff.

”Jag tycker bebistiden suger, jag är svettig, nervös, tycker det är jobbigt med vaknätter, med skrikig bebis, vet inte riktigt hur jag ska roa någon som bara är ett par månader gammal, och tycker sen inte heller det är särskilt roligt att sitta på golvet och leka när de blir större”, skrev hon på sin blogg.

ARTIKELN HANDLAR OM