Camilla Läckberg om sin stora skräck

”Så nervös så jag vill kräkas”

1 av 4
Camilla Läckberg.
NÖJE

Succéförfattaren Camilla Läckberg lider av scenskräck.

Det avslöjar hon nu i sin blogg.

– Jag vill lägga mig under bordet och gråta, skriver hon i bloggen.

Författaren Camilla Läckberg, 41, har gjort flera offentliga framträdande och deltagit i många tv-program. Men det är inte det lättaste för henne.

I sin blogg avslöjar författaren att hon lider av grav scenskräck, och hur hon känner innan framträdandet.

– Jag är så nervös så jag vill kräkas. Och inför tv-sändningar där jag varit prisutdelare, är jag så nervös innan så jag vill lägga mig under bordet och gråta, skriver hon i bloggen.

Det är mycket Camilla tänker kan gå fel. Hon föreställer sig hur hon snubblar och faller på scen, samt lägger mycket energi på klädseln.

Det händer också att Camilla tappar rösten när hon blir nervös. Något som inträffade när hon skulle prata på premiären av sin film ”Tyskungen”.

– Luften och rösten försvann. Till min fasa hör jag hur jag bara piper och väser fram orden. Jag glömmer ju dessutom då tacka hälften av dem jag tänkt tacka. Ville sjunka genom jorden i det ögonblicket, skriver hon.

”Stel som en pinne”

Författaren tar även upp exempel från Kristallengalan och QX-galan.

– Jag sitter under middagen innan, stel som en pinne, går över mitt manus i huvudet gång på gång på gång, kan knappt prata med mina bordsgrannar, frillan faller ihop och sminket rinner på grund av att jag svettas så av nervositet, bloggar hon.

Avslutningsvis i inlägget skriver Camilla om varför hon valt att berätta om sin skräck.

– Jag vet hur alla som tycker sånt här är jobbigt säkert tittar på oss i tv, på galor, på scen. Ja i alla möjliga offentliga sammanhang - och tror vi är helt oberörda. Men jag vet att jag inte är ensam som offentlig person att behöva ta ett djupt andetag inför att ställa mig i strålkastarljuset, avslutar hon.

ARTIKELN HANDLAR OM