Bröst är sex – penisar är skoj

NÖJE

Jag flashar på min stamkrog. Visar brösten alltså. Det händer i ett inspirerat ögonblick då jag blivit så pass provocerad att jag glömmer bort att jag är en medelklasstjej som en gång övervägt en karriär som harpist.

Så fort jag gjort det blir det dålig stämning. Riktigt dålig. Det är som i slutscenen av Russ Meyers ”Beyond the Valley of the Dolls”, när Z-Man sliter upp skjortan och visar att han har bröst och så blir alla livrädda och han måste gå loss på dem med svärd och grejer tills blodet sprutar och alla är döda. Eller som i Pär Rådströms ”Paris – en kärleksroman”. Eller vänta: låt mig ta det från början.

Jag har inte så många kvinnliga vänner. Det har liksom inte behövts. Eller snarare, det har bara fallit sig så att de flesta jag vill umgås med råkat vara män. Vi har samma sorts emotionella hämningar, samma typ av existentiella problem och lider av samma kombination av storhetsvansinne och dåligt självförtroende. Vi har på det stora hela varit rätt lika. Och de skillnaderna som funnits har inte varit könsbaserade. Men ibland har det hänt – i synnerhet på tillställningar av den lite stelare typen – att nån av mina bekanta halat fram penisen för att höja stämningen en smula, och så har vi skrattat för att vardagspenisar är roligt. Det bara är så. Och så har vi alla gjort vårt bästa för att ignorera den ödets nyck som gjort att jag inte har nån.

Ända till den ödesdigra kvällen då jag alltså gjorde mina vänner illa berörda genom att visa brösten. Bröst är nämligen inte roligt. Bröst är sex. Visar man snygga bröst så är det porr, och visar man fula så är det lite sorgligt och vädjande, men det är alltid sex. Bröst funkar inte som partytrick.

Nu vet jag det. Och nu vet jag också varför den där hemliga haremsgemenskapen uppstår på damtoaletter och i omklädningsrum. Det är för att det är de enda tillfällen då bröst får vara slapstickroliga. När de dyraste designerbehåarna formar dem till såna där dagiskrokar som man hängde overallen på. Eller när barska butiksbiträden tar allt fett man har på överkroppen och samlar upp det - som om man vore en tub kaviar – i kuporna så att man slår i näsan i brösten när man ska knyta skorna.

Så ska jag ha kul med mina bröst får jag skaffa tjejkompisar. Annars får jag helt enkelt hålla skjortan stängd i framtiden.