Bikiniångest i provrummet

NÖJE

”NU vet jag var chipspåsen jag letade efter igår tog vägen” hojtade min väninna inifrån den andra provhytten. ”Den satte sig direkt på mina lår, utan att ens passera munnen.”

”Hmpf” sa jag. Mer kunde jag inte säga eftersom jag drog in magen allt jag orkade i förhoppning om att förvandla min spolformade kropp till något mer långsmalt Christy Turlington-liknande.

Förgäves. Jag släppte andan med en suck som fick provrummets draperier att fladdra.

”Det där med timglasformad är rena skämtet” hojtade jag tillbaka, ”jag påminner snarare om ett solur.”

Det var dags för den årliga plågsamma bikinishoppingen. Jag tycker ändå att jag håller mig i form med basket (fram tills säsongen slutade för tre månader sedan) och söndagspromenader (någon gång om året), men när jag tog av mig t-shirten i provhytten vällde en gräddfärgad massa fram. Det var min mage.

Där stod jag med en bikinitrosa storlek 38 och en överdel storlek 42. Och när jag hoppade i de väldigt olika stora tygbitarna, var det lik förbannat underdelen som fladdrade som en jagad fjäril runt min lekamen, medan överdelen i stället ströp blodflödet till alla kroppsdelar under bröstkorgen.

Samtidigt hördes ett rungande gapflabb innifrån grannhytten. Jag störtade in till väninnan. Hon hade krupit i sin vanliga storlek 40 (både upptill och nertill) och verkade ha hittat underdelen på dockavdelningen. Trosan skylde knappt hennes blygd och könshåret stack upp som en vassrugge ovanför linningen. Bakifrån syntes det inte något tyg alls.

Men när väninnan såg mig slutade hon snabbt att skratta och slog händerna för ansiktet:

”Usch, försvinn! Du bländar mig!”

Jag var så vackert likblek att provrummets bårhusbelysning förvandlade min kropp till en jättelik reflektorskärm.

Jag har nu bestämt mig för att helt skippa Beach 2002 och spela streetbasket hela sommaren i stället. Vackert solbränd och fast i hullet kommer jag att i september krypa in i skoteroverallen igen. Men innan jag hoppar i vinterkokongen ska jag passa på att köpa en bikini (storlek 36/44) för att ha nästa sommar. Säg inte att jag inte lär av mina misstag.

ARTIKELN HANDLAR OM