Helene Perssons nya singel - vådligt catchy

NÖJE

Veckans singel:

Helene Persson från Helene & Gänget i en mäktig duett - på italienska.

Vådligt catchy.

Det är 22 år sen jag hörde ”Tu sei l'unica donna per me” (Skåneton) för första gången - då i en svensk version med Vikingarna med titeln ”Låt dagen bli lång” på ”Kramgoa låtar 8” (Mariann) från 1980 - den som går: ”Du vet mina tankar/Dina ögon säger allt/Jag vill stanna kvar här hos dig” i Janne Önneruds svenska översättning. Albumet sålde på sin tid i 200 000 exemplar.

Nu är det dags för en nyinspelning av Allan Sorrentis italienska schlager. På originalspråket. Den här gången i en duett med Nino & Helene, som de kallar sig. Jag fattar inte ett ord - men melodin är mjuk som honung i lurarna. Jag lovar, det är mycket lättnynnat, det doftar Eros och Gianna Nannini. Helene Perssons och Nino Tiritiellos röster matchar varandra perfekt.

Det är skandal att hon ska sluta.

Nino Tiritiello gillar duetter. Förra året spelade han in ”Le Rose” (Skåneton) med nuvarande Wizex-sångerskan Jessica Sjöholm. Tidigare i somras kom sommarcharmiga ”Sole d"Italy” (Skåneton), en duett med sångerskan Nellie, komplett med talkör och allsångsrefräng.

I höst släpper Nino Tiritiello ett helt album.

Kanske lossnar det nu med Helene Persson-duetten.

Den låter som en solklar P 4-hit.

Det hörs vilka som har skrivit Grönwalls senaste singel. Männen bakom ”Stjärnorna vet” (Mariann) är Larry Forsberg, Sven-Inge Sjöberg och Lennart Wastesson som hjälpte Östen med Resten och Brandsta City Släckers till stora framgångar i schlager-SM. Just det - och ”Hon kommer med solsken” och ”Kom och ta mig” har ju dessutom prenumererat på Svensktoppens topplaceringar efter det.

”Stjärnorna vet” är en lättfångad, melodistark schlager med en annorlunda text om mörkrädsla: ”Jennifer, jag vet så väl och även jag har legat vaken”, sjunger Camilla Lindén. Abba-pianot klinkar tryggt på i bakgrunden.

Avalon från Norrköping var i final i dansbands-SM 1999, men slogs på mållinjen av Sound Express. Nya singeln "Ingen annan" är elegant dansbandspop producerad av Thomas Thörnholm. Låten är skriven av bandmedlemmarna Johann Helander och Per Karlsson.

Egna kompositörer är förstås alltid en tillgång för varje dansorkester. Men den här gången känns anslaget lite för anonymt och maskinellt överlastat.

Bäst just nu