Under stjärnorna med Tarkan

NÖJE

’’Du gillar ju tonårspop. Du får en biljett till Tarkan-konserten i födelsedagspresent!’’

Platsen var Turkiet (landet där Tarkan är kung), dagen var den 23 augusti (dagen när jag är drottning) och erbjudandet kom från min kombo, som hade sistaminutat iväg oss till en turkisk charterort. Tarkan skulle ge en nattkonsert i en gammal amfiteater, så det skulle bli ett minnesvärt födelsedagsfirande. Jag är inte den som tackar nej till masshysteri, gråtande tonårsflickor eller stylad turkpop under bar stjärnhimmel.

Veckan dittills hade varit perfekt. Vi hade solat, åkt dagsturer med badbåtar och ätit kyckling, glass och sallad utan att oroa oss för konsekvenserna. Vi har båda varsin rejäl plåtmage så vi kan inte bara äta mat som har råkat trilla ner på marken – vi kan äta mat som trillat ner på marken på fem kontinenter.

Straffet kom på min födelsedag. Plötsligt tog en stor stark hand tag i mina tarmar och vred om dem ett och ett halvt varv. Jag hann precis landa på toaletten innan helvetet brakade lös. Det tog bara ett par minuter innan jag fick besöka hemlighuset igen. När jag hade varit på toa fem gånger på en halvtimme stod det klart att jag hade drabbats av Montesumas hämnd. Det där om att jag skulle ha plåtmage var bara ett skämt. Och att jag kan äta glass från ett illa städat strandstånd var rena lögnen.

Men Tarkan är Tarkan och jag är ingen vekling, så jag drack tre liter vatten och tänkte att magsjukan nog skulle gå över. Det var bara en nyttig tarmsköljning. I Västerbotten, där jag kommer ifrån, tar vi inga mediciner förrän vi redan ligger i kistan.

Det är första gången jag har varit på konsert med en rulle dasspapper, tre par rena trosor och våtservetter i handväskan. Vi fick sitta längst upp under det öppna taket i den gamla ruinen. När jag insåg att toaletterna fanns utanför amfiteatern och det var 30000 människor mellan mig och den enda utgången nere på markplan trängde tårarna fram i mina ögon. Där satt jag under den vackra stjärnhimlen och önskade inget hellre än att sätta i en plugg där bak, eller kanske rent av sy ihop mig.

Idag är det min födelsedag igen. I år firar jag den i Las Vegas tillsammans med två kartor Immodium.