Sveriges hetaste band på väg in i skivstudion

NÖJE

De är hetare än nånsin efter sin medverkan i långfilmen "Grabben i graven bredvid".

Och nu är Thor Görans på väg in i studion igen.

Runt månadsskiftet börjar inspelningarna av bandets sjätte album.

Låten som Thor Görans gör i filmen, "När alla gått hem", har precis släppts på singel till radio och tidningar. För första gången släpper orkestern en skiva utan mäktiga bolaget Frituna i ryggen. I stället släpps singeln på egna etiketten ARS - en tillfällig lösning på grund av tidsbrist.

"När alla gått hem" har inneburit ett rejält lyft för bandet:

- Vi upplever ett jättetryck nu och vill komma ut med nya skivan så fort som möjligt, säger Peter Grundström, som sen tidigare har odödliga hits som "Till min kära" på sitt samvete.

Nya singeln är en ömsint tryckare skriven av Peter Grundström och Camilla Andersson. Melodin är stark, följsam och lättnynnad, texten fin och soundet medvetet anpassat till filmen. Peter Grundström, som för första gången producerat helt själv, eftersträvade en ljudbild som skulle påminna om filmballaden "Med dig i mina armar". Tidlöst.

Det är hursomhelst en av de bästa sånger Thor Görans spelat in, definitivt den starkaste sen "Med fötterna på jorden", vilket inte säger så mycket eftersom det är det enda bandet gjort sen dess " Men jag tycker mig spåra en uppmuntrande utveckling, i bästa fall bort från det mer traditionella soundet på senaste albumet, "En på miljonen" (Frituna) 2000.

Det här härjar garanterat på Svensktoppen i höst.

Thor Görans planerar för en fullmatad cd med kanske så mycket som 18 låtar. Peter Grundström har skrivit många nya sånger, men vill dessutom få med en handfull väl valda covers, som önskats av danspubliken under åren. Jag kan avslöja en här och nu: Dire Straits "Ticket to ride".

Med lite tur släpps albumet före jul.

Två av Dansbandssveriges största namn slår sig ihop: Wizex förra sångerska Lena Pålsson och Kjell Roos från Roosarna och Kikki Danielssons är en konstellation som på papper ser hur spännande ut som helst. Nu startar de ett helt nytt dansband. Fem spelningar i höst står på programmet för att sen utökas efter årsskiftet.

Lena Pålsson, tillbaks på dansbandsscenen efter en fem år lång frånvaro, och Kjell Roos - jag ser fram mot många mäktiga duetter där.

Dans

Bäst just nu

Michael Nystås [email protected]