Jag är mera fåfäng än Christer Sandelin

NÖJE

När jag första gången tackade ja till ”Fame Factory”-juryn var det för att komma över min rysliga tv-skräck. Allt som är farligt, men som man genomför ändå, är ju jätteroligt.

Jag satt på toa i ett helt dygn före och ett helt dygn efter inspelningen, men sedan kände jag mig – förutom fysiskt uttömd – mentalt uppfylld. Jag lyckades säga mina omdömen utan att kräkas, svimma eller få hysteriska skrattanfall. När programmet sänds kan alltså mina föräldrar, mormor och vännerna trycka på fjärrkontrollen och byta från Lasse Kronér till lilla MIG!

När jag veckan efter fick förfrågan om att komma tillbaka tvekade jag inte en sekund. Jag gick dessutom till min frisör på morgonen innan jag åkte till Skara.

”Det är viktigt att jag ser snäll ut”, förklarade jag för henne. ”Jag kommer nämligen att behöva säga en del taskiga grejer så jag vill absolut inte dessutom SE elak ut. Och så vill jag inte se ut som att jag kommer direkt från frisören – det vore ju fjantigt.”

För 800 spänn fick jag en lagom snällockig och nonchalant frisyr, för ytterligare 300 fick jag en handfull blandade hårspännen.

När jag senare samma eftermiddag skulle tv-sminkas, påpekade sminkösen att jag var väldigt fin i håret.

”Äsch”, hörde jag min egen röst säga. ”Jag har en ny frisyr som jag ännu inte är bekväm i, så jag satte upp det.”

Hoppsan. Jag råkade visst ljuga lite. Men jag kunde ju inte säga ”Jag vill så gärna göra exakt rätt intryck i tv så jag har bokat en egen frisör två timmar härifrån och betalat 1 100 för en frisyr som ska se ut som om jag har gjort den själv”. Det vore nästan lika pinsamt som att säga att jag tycker det är kul att synas i tv. Det kan man ju inte tycka för då är man ju... ju... en mediehora.

Visserligen skriver jag en sida om mig själv, mina upplevelser och mina åsikter varje vecka i Skandinaviens största kvällstidning. Visserligen har jag på mig en t-shirt med texten ”Jag är för härlig” på den decimeterhöga färgbilden i samma tidning. Visserligen är jag fåfängare än Christer Sandelin före ”Fame Factory”-inspelningen. Men allt det där är givetvis bara en slump, för mediehora vill ingen vara.