En lavin av gräl, hat och svek - snart är det över

NÖJE

I normala fall brukar vinnaren jubla och festa hela natten lång.

Inför finalen i "Farmen" är det väl snarare upplagt för knytnävar, sammanbrott och tårar.

Det är olika ...

Världen är ju komplicerad.

"Farmen" tar nu slut, riktigt hur det ska sluta vågar jag knappast spekulera i med tanke på de senaste två veckornas telefonsamtal från nedbrutna/upphetsade deltagare. Det är en uppladdning som kan brisera, om det vill sig illa.

Jag tror inte ens TV4 vet hur de ska hantera sitt lilla underhållningsprogram när de nu går in mot målsnöret.

Det är en lavin av gräl, hat och svek som nu ska få sitt slut.

I "Expedition: Robinson" klagar de över matbrist. Själv har jag haft maginfluensa två gånger på en vecka och äntligen förstått innebörden av "kaskadkräkningar". Det är ett verkligt test av uthållighet. När febern rullar in och du knappt klarar att trycka ut en alvedon ur staniolet.

Jag ligger där på badrumsgolvet och hör signaturen gå i gång ...

Det är olika.

När jag väl rätar upp mig så pass att jag når tv-soffan hamnar jag i fotbollens glada värld. Canal Digital och Viasat Sport spyr ur sig (oops!) toppfotboll med Milan, Arsenal, Real Madrid och allt vad de heter. Men ... När jag ligger där kallsvettig och vräker i mig en sipp Cola (middag) så förundras jag över deras, ehum, tveksamma uthållighet. Alla lag har enorma problem, stjärnorna har nämligen spelat en match samma vecka redan, så nu är de så trötta att de inte orkar spela. På Sportspegeln samma kväll står en käck Peter "Foppa" Forsberg och berättar att han spelat elva matcher på tjugo dagar i världens tuffaste hockeyliga.

- Man blir lite sliten, säger han och ler.

Det är olika.

Litauen får vara med i Nato. Lyckliga delar de ut sin finaste medlaj till USA:s president George W Bush under pompa och ståt. Världens mäktigaste man är naturligtvis inte tomhänt, han räcker resolut över USA:s finaste gåva - en basketboll. Visserligen signerad av Michael Jordan. Men ... Tja ...

Det är olika.

Att se Mats Paulson agera förband åt Sveriges just nu hetaste artist - Håkan Hellström - är egentligen djupt rörande. Väldigt mycket "Håkan", om ni förstår. Men prylarna som är till försäljning ser ut som vilket Bon Jovi som helst, så omusikaliskt att inte ta fasta på Håkans personlighet där.

Det är olika.

Nä, jag säger som salig farmor:

Tjiss kotta!

Facit

Ronny Olovsson [email protected]