55 minuter tv som alla borde sondmatas med

NÖJE

Knark är gott!

Rätt coolt också.

Fan, man kanske skulle ..

Det går i vågor det där.

Hur sexigt droger är.

Ni vet, "sex, droger och rock"n"roll". Keith Richards, Bob Marley, Kurt Cobain, Ian Brown " Alla epoker har sina hjältar.

På 60-talet var det "turn on, tune in, drop out", eller nåt. Knappt farligt att ta allt möjligt kul, verkade det som.

På 70-talet var det lite skitigare, på 80-talet skulle det snortas kokain på glasbord, på 90-talet var det piller, små piller "

Ja, så håller det på. Vi tröttnar aldrig på att frivilligt förgifta oss och fucka runt med centrala nervsystemet.

Ibland är det jazz, ibland rock, ibland något annat. Ibland en film. Och kläder. Mode. Droger är trender. Trender är droger. Och det spelar ingen roll att heroinet dräpt ut tiotusentals människor - somliga idoler för miljontals - det föds ju hela tiden nya som ändå vill testa.

Myterna om stjärnornas missbruk (att de skjuter huvudet av sig eller hänger sig spelar ingen roll) avskräcker inte direkt.

Men de som såg tv-dokumentären "Heroin" på TV 4 förra onsdagen kan inte ha känt samma kick som när de såg "Easy rider", "Scarface" eller "Pulp fiction". Det var inte riktigt lika fränt. Det var inte riktigt lika kul. Det var " verkligheten.

Carl Javér och Anders Berggrens dokumentär var naket avskalad, utan pekpinnar, utan förstärkande dramatik, och just det gjorde filmen brutalt påträngande. Tre unga människor som bakade tekakor, silade, horade, sminkade sig, silade, försökte avgifta sig, pysslade hemma, horade, silade " Det var som hos vem som helst, fast ändå inte.

Det är inte ofta tv berör så.

Det är inte ofta jag känner att vi borde sondmata varenda människa med 55 minuter tv.

Men det här är ett program som borde schemaläggas i grundskolan så att varenda liten parvel fick i sig denna nakna sanning om vad som väntar på andra sidan det coola partyknarkandet.

Minister Östros: läs, lär, lyd!

Är det inte väldigt mycket "Dunderklumpen" över Enterna i "Sagan om de två tornen"?

Att dela upp schlager-EM i semifinaler och garantera vissa länder finalplatser låter farligt mycket handbolls-VM " Eh, tänk lite till på det där är ni snälla.

Style återförenas. Var överklagar jag det beslutet?

Curtis Mayfield sa det: "You don"t have to be a junkie to be funky".

Facit

Ronny Olovsson