Glimrande singel med klassisk schlagerpop

NÖJE

Wahlströms kliver fram som vårens hetaste dansband.

Emotsedda albumet "Allt jag vill ha" (DoReMe) släpps den 7 april.

Titelspåret finns ute som ny, glimrande singel redan nu.

"Allt jag vill ha" är en halvtempoballad skriven av Tony Malm och Thomas Nyman och producerad av den hitkänslige Martin Klaman. Wahlströms blir allt ensammare om att göra den här typen av renodlad dansbandspop. Jag kan bara uppmuntra vägvalet.

Baksidan är nästan ännu mer omedelbar. Leif Melanders komposition "Vad händer sen" är snabbfästande och klassiskt uppbyggd schlagerpop. Det lilla Abba-pianot i refrängen är kronan på verket.

7 april, mina vänner.

Jag kom äntligen i väg och fick se Kikki Danielsson, Elisabeth Andreassen och Lotta Engbergs show på Rondo i Göteborg.

Och den är precis så bra som jag hade hoppats - om inte bättre. Tempot är mycket högt, hitsen haglar över publiken och skratten är många. Kikki, Bettan och Lotta bjuder på sig själva och visar sidor som annars inte så ofta kommer till uttryck. De har dessutom ett stort mått av distans till sig själva.

Den 110 minuter långa föreställningen har också djup. I ett starkt nummer konfronteras Kikki med tre olika mediebilder av sig själv, projicerade på tv-skärmar.

Musiken är ett eget kapitel. Hits, givetvis, men också en handfull nyskrivna nummer. Och Bettan, den kanske största sångerskan av de tre, briljerar fullständigt i den andlösa balladen "Danse mot vår". Bandet, under ledning av kapellmästaren Leif Ottebrand, är samspelt och tajt.

Musiken finns på nyutkomna dubbel-cd:n "Live från Rondo" (Mariann), fyra plus i Aftonbladet, och rekommenderas varmt.

Elvishyllningen "Graceland" på Fernandoz färska album "Vem får din kärlek inatt" (DoReMe) fick uppskattande ord i förra veckans krönika. En av låtskrivarna, Peter Bergqvist, skriver och berättar om bakgrunden till låten:

"Det var verkligen ett "magic moment". Vi hade pratat om Elvis fantastiska men också tragiska karriär och sen kom låten av sig själv på ungefär en timme", berättar Peter Bergqvist.

Han avslöjar också att Vikingarna erbjudits att spela in "Graceland".

"Men vi är glada att det blev Fernandoz som spelade in låten", skriver Bergqvist.

Det är svårt att säga annat än att rätt låt vann i lördags. Calle Kindboms och Carl Lösnitz "Give me your love" var det mest välskrivna av de tio finalbidragen, genomtänkt ned i minsta ton. Att jag i efterhand nynnar oftare på "Crazy in love" är en annan historia.

Nu kanske omvärlden äntligen upptäcker Carl Lösnitz underskattade soloplatta från 2002, "Tio spår" (Calling songs).

Bäst just nu

Michael Nystås [email protected]