Paulas vackra sång är som att höra en ängel

NÖJE

Magnus Meinert kan vara framtiden för svensk dansmusik.

Som sångare i Sannex har han på kort tid visat framfötterna.

Nya albumet "Angelina" (Sann Records) är också Paula Pennsäters storartade återkomst till dansbandsscenen.

Magnus Meinert är keyboardisten som blev ny ledsångare när Jenny Salén lämnade bandet hösten 2002. Han har snabbt lämnat avtryck och redan hunnit vara omslagspojke i tidningen Får Jag Lov. Bara 24 år gammal har han framtiden för sig.

"Angelina" är Sannex sjätte album, och deras mest moderna. Vi har hört och glatts åt singlarna "Angelina" och "Cyberfriend", men de är långt ifrån de starkaste här. Jag är inte ens säker på att de är särskilt representativa.

Till största delen handlar skivan om snyggt genomförd dansbandspop, fjäderlätt producerad av Kenneth Wellvik, Patrik Norman, Anderz Wrethov och Tony Westland. En kvartett som också har skrivit de flesta av de 13 nya sångerna på plattan.

Jag kommer ofta att tänka på Wahlströms när jag lyssnar på Sannex. Magnus Meinerts ljusa sångröst påminner om Daniel Wahlströms, samtidigt som han har ett eget uttryck, och soundet är snarare färgat av Wahlströms mognare pojkbandspop än Barbados, framför allt i sånger som "Följa dig dit du går", ett av många toppnummer på Sannex nya.

Kenneth Wellviks "Du var en dröm" är ett annat exempel, en avslappnad ballad med det klassiska pojkbandssoundet i botten. Covern på "Sometimes when we touch" och "Jag lever mitt liv i ditt", av Anderz och Elin Wrethov, är också starka, den sistnämnda med plattans mest poetiska text.

Men den största hiten hoppas jag att duetten mellan Magnus Meinert och Paula Pennsäter blir. Den förra Wizex-sångerskan återkommer på platta i H-O Furubergs "Himlen finns här hos dig", och det är som att höra en ängel sjunga. Det är en mjuk tryckare med samma lätta anslag som Chris DeBurghs "Lady in red". Paula Pennsäter sjunger bara fem strofer och rösten har djupnat, mörknat en smula, men det är en återkomst som ger mersmak.

Per-Håkan Helén, åldermannen i bandet, sjunger tre låtar, bland annat tuffa "Alla mina drömmar" och plattans roligaste cover, en svettig version av Jerry Williams 14 år gamla hit "Did I tell you". Jag måste också nämna Mattias Eklunds insats på altsaxofon i den spröda, instrumentala tolkningen av "If tomorrow never comes". Mmm" vackert.

Alla låtar håller inte samma jämna och höga klass, man kunde gott ha strukit covern "I can help" och Martin Klamans och Dan Attleruds förvånansvärt tama och stompiga "Ett öppet hjärta".

Men Sannex är tillbaka med besked - och dansbands-Sverige har fått en ny Magnus att ta till sitt hjärta.

Bäst just nu

Michael Nystås