Britneys miljoner räckte – till tv-shop…

NÖJE

Britney Spears som bilförsäljare!?

För Mazda!

Jo, det är sant...

Alltså, när man ser konvolutet till nya skivan "In the zone" andas det onekligen tv-shop, det är en air av Bonnie Tyler "Greatest hits" över det hela, otroligt 1900-tal, stor feja i blått och tacky typsnitt på namn och titel.

Det är allt.

Miljoners miljoner nerplöjt i projektet, ändå farlig Galne Gunnar-vibb.

Och värre blir det när jag läser Entertainment Weekly.

Nog var det ett tag sedan hon dominerade världens hitlistor, men att hon skulle tvingas bli bilhandlare hade jag aldrig kunnat ana.

Och om hon nu skulle börja kränga bilar hade jag väl sagt Ferrari, eller möjligen Dodge Viper, inte hade jag snuddat vid...

...Mazda.

Hupp!

I nya videon "Me against the music" pluggas Mazdas RX-8.

Produktplacering, kallas det med branschspråk. Blir allt vanligare. I en bransch som blöder pengar så letar skivbolagen allt mer efter alternativa lösningar för att finansiera sin verksamhet. För att ha råd med en Britney-video där Madonna går upp i brygga måste man hacka i sig en Mazda.

För det var faktiskt Britneys bolag som frågade Mazda, inte tvärtom.

Nu råkar jag veta att Sony Musics vd Per Sundin en gång ertappats sittande inuti ett kylskåp på en fjällresa, det har ingenting med det här att göra, men ändå... När hade du en vd i kylen sist?

Det är ingen tillfällighet att Apples bärbara musikmaskin iPod kan ses i videor med Mary J Blige och 50 Cent. Skivbolagen vill såklart lära oss att använda lagliga musiksajten Apple Music Store.

Och - ärligt talat - varför tror du att alla hiphop-thugs och r"n"b-chicks pratar i mobiltelefon hela tiden i sina videosnuttar!?

Mazda proudly presents... Britney. Fan, det fäster inte riktigt.

Well, well, snart dyker väl Markoolio upp i nån tv-reklam för Ica...

Matrix får en ny uppföljare - på nätet. The Matrix Online. I spelet kan tusentals spelare simultant interagera, ja, ungefär som i filmens Matrix-värld. Då slipper jag genomlida ännu en besvikelse på bio... tack!

John Cusack och Britney? Fan, John Cusack är för bra för henne.

Cameron Diaz och Justin? Fan, ja, du vet...

Kylie. Nissan Micra?

Skivbolagen gör allt för att stoppa nätkopieringen av skivor. Så nitiska är man nu att skivbolagens egna promotionavdelningar tvingas hämta ner nya skivor från - just det - nätet. Annars kan de inte jobba. Så skivbolagen tvingas själva piratkopiera sina egna skivor. Hahahaha. Det ligger något sataniskt ironiskt över det, inte sant.

En vd i kylen!?

Facit

Martin Sheen är cool president i "Vita Huset" Nöje

Ronny Olovsson