De rullande höfterna fick Lopez att blekna

NÖJE

2003 är på upphällningen, du ligger däst av julmaten och undrar vad som egentligen hände.

Kryp upp i farbror Ronnys knä nu så ska du få höra"

I år blev vi alla crazy in love in da club!

När jag sluter ögonen och försöker minnas ser jag ett par rullande runda höfter, sedan flimrar det till lite och en massa vitklädda springer förbi, någon med stora läppar pratar konstig svenska på Cirkus i Stockholm och så plötsligt är allt uppätet av en stor, stor leende haj.

Men, det är nog trots allt de där rullande höfterna jag minns bäst.

De där som var helt crazy in love.

De där som fick Jennifer Lopez att blekna betänkligt.

Beyoncé Knowles.

Hon lät sin grupp Destiny"s Child vila och röjde helt själv.

Och - med risk för att få glöggsleven i skallen - hon förförde en hel värld. Mig med. Faktiskt. Vår reporter Tobbe kom hem från intervjun i Berlin och bara stirrade tomt framför sig och sa:

- Jag tittade på henne i en halvtimma och kunde inte se ett enda fel. Inte ett enda fel.

Hehehe, ja, nu handlade Beyoncés 2003 om mycket mer än utseende. Det handlade om hits, om videor, om romansrykten, om en aldrig sinande ström av förstasidor på magasin"

Hennes manliga motsvarighet beskrivs bäst av en enda låt.

"In da club".

Beyoncés "Crazy in love" och 50 Cents "In da club", där har du årets två låtar, punkt.

50 Cent var årets bad guy, full av kulhål, brudar, bilar och ju längre året gick, massor av stålar.

När Eminem & 50 Cent turnerade i världen fick Sverige inte vara med. Vi missade årets konsertupplevelse, fick försöka trösta oss med de gamla vanliga rockfarbröderna Jagger och Springsteen. Men sanningen var att vi blev lurade på konfekten, vi fick inte ens vara med. Det fick Markus. Han kom hem från Tyskland med ett saligt leende. Han hade sett något stort, vi visste det alla, men ville egentligen inte höra talas om det när vi stod där i Hultsfred och försökte hetsa upp oss över The Hives"

Tv-året är en enda stor orgie i Naken-Janne och " Big Brother"-Linda, dokusåporna ville inte ge med sig, tvärtom, bara mer, bara större" Årets debutant var det bisarra dejtingspelet i "Bachelor".

Lasse Berghagen slutade.

Arne Weise slutade.

På bio mullrade "Sagan om ringen"-trilogin vidare och mosade allt motstånd. Harry Potter och "Star Wars" flydde fältet, valde att vänta till 2004. "Matrix" sket på sig i två pinsamma filmer. Och visst hittade de Nemo. Trots att de slarvade bort årets bästa karaktär: hajen Bruce. På tok för lite Bruce i "Hitta Nemo". På tok för lite.

Ja, så var det.

Kan någon fly mig lite julmust" några knäck" mmh, och lilla äppelbiten.

Facit

Ronny Olovsson