En stark avskedspresent

1 av 2 | Foto: LARS ALEXI
Kent Ahlm.
NÖJE

Tack för de här 41 åren, Kent Ahlm!

Efter att ha glatt dansbandspubliken i Schytts, slutar nu den omtyckte gitarristen med ålderns rätt.

Hans avskedspresent är bandets färska radiosingel ”En dag en natt med dig” (Mariann).

Vi som har väntat på nytt material blir inte besvikna. ”En dag en natt med dig”, som har Lars ”Dille” Diedricson bland låtskrivarna, kommer nästan precis ett år efter senaste singeln ”Härlig kärlek”.

Nya låten är en duett mellan sångerskan Yeni Karlsson och trumslagaren Tony Johansson. Sen hans tid i Tiffany vet vi att han har en skön, soft popröst som kompletterar Yenis värme alldeles utmärkt.

”En dag en natt med dig” har redan påbörjat klättringen på diverse nätradiolistor. Det är en melodiös popschlager, lättnynnad och med en fin text. Jag gillar den skarpt, men tycker inte att den är riktigt lika stark som de två tidigare singlarna ”Ta mig ända hem” och ”Härlig kärlek”.

Kent Ahlm fortsätter som manager åt Schytts. Som sådan kan vi nog räkna med att han fortsätter att nosa rätt på nya, tuffa låtar till det album som just nu spelas in.

Evigt unga Schytts blir aldrig omoderna.

Martinez byter sångerska - för tredje gången på lika många år. Lillan Vestman är det nya namn vi ska lära oss. Hon ersätter Karin Ritäkt och har en bakgrund som sångerska i musikaler, shower och turnerande dansband.

Det är trist att Karin Ritäkt lämnar Martinez. Hon såg ut att kunna bli ett lyft och visade att hon är att räkna med på fjolårssingeln ”Kommer sakna dig så”.

Martinez kommande album produceras av schlagerkungen Henrik Sethsson, som senast gjorde Highlights femplushyllade debutalbum.

Christian Andersén från Micke Ahlgrens är ny sångare i Sannex efter stjärnskottet Magnus Meinert, som slutar för att börja studera. I maj ansluter Dennis Lagerkvist från Mona G:s till bandet.

Lagerkvist ersätter den Guldklaven-belönade saxofonisten Mattias Eklund, som tänker avsluta sin utbildning till musiklärare.

Därmed är kvartetten åter komplett.

Redan om någon vecka befästs den nya sättningen med nyinspelade singeln ”Sista stjärnan”. Det ska bli mycket intressant att se vilken väg Sannex går med Christian.

Nu i april släpps Flamingokvintettens nya jubileumsbox ”45 år i en box”. Live-cd, bok och dvd - det drar ihop sig till kalas för det legendariska dansbandet med vänner. Läs mer på www.foruenterprises.se.

Jag väntar ivrigt.

Bäst just nu

Michael Nystås