Chris strippade – och Guy snarkade

Susanne Nylén sammanfattar året i London

1 av 2
NÖJE

LONDON. John Cusack, Robyn och Chris Martin har en sak gemensamt.

De tillhör några av årets höjdpunkter.

Men sjukast av alla var den simmande Lego-gubben som fick mig att bryta ihop totalt.

London är nästan öde. De flesta restaurangerna i mina kvarter är som vanligt stängda i mellandagarna och öppnar först till den stora nyårssupén.

Själv sitter jag ensam vid ett tangentbord. Och det är faktiskt exakt så här jag verkar ha tillbringat större delen av året. En koll i arkivet visar att jag skrivit 810 artiklar i år. Puh! Jag inser också att flera av höjdpunkterna 2008 varit de stjärnor jag träffat i London.

Så här kommer min lista över årets ...

... striptease: Chris Martin som byter tröja mitt framför mina ögon efter att vi suttit ensamma i Coldplays studio i över en timme. En minnesvärd intervju som mer blev ett samtal med en polare.

... starstruck: Det händer sällan i min yrkesroll att jag blir impad men att få träffa Mary J Blige var stort. Hon satt uppkrupen i soffan med blingade Uggs och var så cool. Men hon vägrade ställa upp på bild.

... låt: ”With every heartbeat”. Blev Londons soundtrack och har spelats i princip överallt hela tiden.

... simmare: Den nästan tre meter höga Legogubben som spolades i land i Brighton. Bisarr syn och jag vek mig dubbel av skratt. Tänk att Lego kan vara så kul.

... premiär: ”Sex and the city”-filmen som konstigt nog inte hade världspremiär i New York utan i London. Och Sarah Jessica Parker dök upp med en frukt på huvudet.

... konserter: The Killers på Royal Albert Hall, Lykke Li på Ica och Robyn (redan då med förlovningsring) på Koko Club. Alla tre magiska på sina sätt.

... mest outhärdliga: James Blunts spelning. Smör, smör, piano och lite mer smörsång. Värst var paret framför mig som grovhånglade h-e-l-a konserten.

... vaxdocka: Nicole Kidman. Ser overklig ut även på riktigt med sin porslinshy, pinnsmala figur och ansikte som inte rör en min (eller rynka). Känns fortfarande inte som att jag faktiskt träffat henne bara därför.

... hysteri: Kring Vanessa Hudgens och Zac Efron i ”High school musical 3” och Jonas Brothers i ”Camp rock”. Småtjejerna skrek så ljudbarriärer sprängdes. Insåg där och då att jag blivit gammal.

... snarkning: Guy Ritchie när jag i sista frågan nämner Madonna. Han svarar med att låtsas somna med ljudliga snarkningar. Det är enda svaret han ger. Några dagar senare blir skilsmässan officiell.

... crush: John Cusack som jag var småkär i på åttiotalet och nu fick träffa i vuxen ålder. Han var precis som sina filmkaraktärer. Alldeles, alldeles underbart svår alltså.

... kollaps: Amy Winehouse. Började med en knarktripp hemma som filmades. Sedan fortsätter spiralen nedåt och når botten med skilsmässan. Kan 2009 bli hennes comebackår à la Britney?

FAKTA

HOT!

Mellandagsrean. Smygstartade ju redan före jul och lär bli den bästa ever. Trots finanskris ekar det inte tomt i plånböckerna.

NOT!

Att det är uppehåll i alla roliga program och tv-serier. Saknar redan ”The X factor”.