Klippet är en resumé av mina förhållanden

Zandra Lundberg känner igen sig i flickvännens klädångestbrölande på Youtube

Fransescas utbrott har setts av över en halv miljon människor.
NÖJE

Till alla ex-pojkvänner: det var synd att Youtube inte fanns när vi var ihop.

Jag vill bara att ni ska veta att jag förstår varför ingen av er hälsar på mig längre.

Ni har knappast lyckats missa flickvännen Fransesca Thorberntssons klädångestbrölande på Youtube.

Fick ni också skamkänslor när ni såg videon?

Jag var tvungen att stänga av efter fem sekunder första gången.

Hennes kokande utbrott hör till saker som sker bakom Stängda Dörrar.

När händelser som förväntas ske bakom Stängda Dörrar blottas i ofördelaktigt starkt dagsljus blir det lätt rejält obekvämt.

För även om du någon morgon efter duschen dråsat ner i soffan framför någon intetsägande intervju om jordnötsallergi i ”Efter tio med Malou” och ätit din frukostmacka spritt språngande naken så är det ju bara en jäkligt soft upplevelse tills du möter en fasadmålares uppspärrade ögon genom vardagsrumsfönstret.

Eller om du i trygg förvissning om din ensamhet kissat en skvätt i badhusduschen och plötsligt inser att det är full insyn från den knökfulla bastun en meter bort.

Och när du får ett riktigt sjuhelvetes raseriutbrott på din partner där du klampar omkring och utagerar din klädångest genom att fräsa och lipabröla om vartannat, då vill du helst inte att det ska ses av en HALV MILJON på Youtube.

För mig videon en traumatisk syn. Man skulle kunna säga att den är en snabbresumé av mina förhållanden mellan jag var 14 och 20.

För i hur många gatuhörn/pojkrum/bilsäten har inte jag skrikgråtit, svurit och snorhulkat över någon trivial himla grej som att det blivit en repa på min Eminemskiva eller ett sms från en ex-flickvän eller en bläckpenna som läckt ut i väskan? Det är först efter att ha sett Fransescas hysteri som jag verkligen inser hur skrattretande jag har varit.

På nätet har politiskt korrekta Vuxna Förnuftiga Människor mobiliserat sig och fördömer den här videon. De rasar vid sina tangentbord, de skriver att hon är ”PSYKSJUK” , att det inte är ”NORMALT”, att det ”NOG ÄR DAGS FÖR EN ANGER MANAGEMENT-KURS”.

Herregud, hon är en tonåring och för det behövs ingen kurs.

Däremot ska hon inte bli förvånad om ex-pojkvänner slår ner blicken för att slippa möta hennes på stan. Hälsningar ”En som vet”.

ARTIKELN HANDLAR OM