Alla män är äckliga

NÖJE

Det är så lätt att sitta nersjunken i en soffa och kolla ”Temptation Island” och hata Percy Barnevik och hans pension från ABB på 930 miljoner kronor.

Men alla är ju giriga och ego egentligen. Som Peter Forsberg som får 146 miljoner för att spela h o c k e y i ett år. Sjukt. Fast då blir ingen arg.

När det kommer till den egna plånboken är alla, även den finaste vänstervegan, beredd att slira omkring i moralens utmarker för att fylla den.

Vem tackar nej till 930 miljoner kronor? Inte jag. Jag kan ju intala mig själv att jag tänker bygga ett vegan-center för pengarna. Och kanske göra det också. Men behålla 100 miljoner själv. Jag menar ifall det kommer en massa festsugna aktivister som dricker upp allt vin.

Det är ju inte som att 4 000 sjuksköterskor hade fått Percys pengar om han tackat nej. Tyvärr. Jag älskar sjuksköterskor, de är underbara. Snygga också. Uniformen, ni vet. Men det ena hänger inte ihop med det andra.

Bättre då att försöka skaffa sin egen stash med cash. Det är inte lätt. Men folk som kollar på ”Big Brother” kommer aldrig att tjäna 925 miljoner kronor. Det är ett val man gör. Vissa säger ju att pengar inte ger lycka men jag är inte så säker för det kostar 395 kr att se Mary J Blige och 455 kronor att se Bob Dylan i Globen.

Upprörd och bedrövad blir jag över Markoolio och all dokudynga som visas på tv och nuförtiden får man inte ens klaga för då är man en humorlös superkommunist och Robinson-Emma ÄR ju så sexig och ”sexighet är inte fel”! Nä, men porrbrudarna och svennekillarna på tv och de intellektuella har gjort sexism till MEST RÄTT JUST NU.

Blir så förbannad på alla patetiska män som inte fattar vad Gudrun Schyman säger när hon jämför talibanregimen i Afghanistan med det svenska manssamhället. Varenda man, borgerliga till ”radikala” – ingen klarar av att bli anklagad. Det är patetiskt. För just DOM är ju goda män. Yeah right.

I måndags var det en Torbjörn Fagerström, i Dagens Nyheter givetvis, som kände sig sådär manligt kränkt och raljerade över ”tokfeminism” – ”till skillnad från seriös genusforskning” – i stället för att ta in att han har makten, att han förtrycker

och att män i nästan alla lägen har fördelar.

Det är med män som med Percy och alla andra. De är gärna goda ledare, gärna radikala, gärna feminister, men går det att behålla makten och lönen istället för att ge bort den så gör de det. Alla är llikadana och det är äckligt.