Kylie tittade på mig och jag var nära att skrika

NÖJE

Kylie Minogue tittade på mig! Hon drog i sin lilla, lilla klänning eftersom brösten hoppade ut, hon hade små leverfläckar mellan dem och hon tittade på mig.

Men då kom The Hives.

Det spelar ingen roll hur mycket Allan man försöker spela när man står där vid den röda mattan på MTV Music Awards och alla superstjärnorna knallar förbi och alla kändismurvlar skriker ”Britney, Britney!”.

Herreguuuud, slappna av nu.

Men plötsligt hör jag en röst skrika ”Britney!”

Det är min röst.

Det är fan j a g.

Fröken Spears vänder sig om.

Och jag?vet inte vad jag vill. Ville bara ropa Britney som alla andra. Men hon tittar nu och nåt måste sägas.

– Hej Brittny, säj samting for Sviiiiden, säger yours truly intelligent och drar upp digitalkameran som man kan spela in 45 sekunder rörligt med ljud på.

– Hey Sweden, säger Britney och tittar på mig för hon ser förstås inte att kameran är en filmkamera.

Där står jag.

Tyst.

Medan alla andra skriker.

– Say hi to everybody, säger hon och vänder sig om och får en fråga av en mexikan som undrar om hon tänker åka dit snart igen.

Coolt ändå, tänker jag. Nu blir www.aftonbladet.se glada för de kan lägga ut en skojig liten hälsning från Britney på nätet. I läderbögen-i-Village People-klädsel och allt.

Men jag hade glömt att trycka på play.

Wello, wello.

Men Kylie tittade på mig. På ett lurigt sätt på håll medan hon drog i klänningen. Guuuuuuud vad söt hon är, som gjord av plast. Skrek nästan iiiiii som alla tonårsflickorna.

Men då kom The Hives och jag minns varken Kylie eller Britney längre.

The Hives.

The H i v e s.

De kan vara lite störiga för de är så himla oberörda av allting. Inte ens New York City tycker de är speciellt imponerande. Tänk att vara så unga, så från Fagersta och så blaserade. Man blir lite orolig.

Men de är roliga och mäd grymma på scen. De blåste hela MTV av banan med ”Main offender”. Och kvällen innan hade jag sett dem på Hammerstein Ballroom inför några tusen vita, chict slummande rikemansbarn: typiska Strokes/Hives/White Stripes/kreddpunkfans i USA.

Det var väckelsepunk, het, het energi i 50 minuter. Inte ett snäpp tröttare än på Hultsfred förra sommaren fast det var exakt samma låtar de harvat med sedan dess.

Howlin’ Pelle är Sveriges enda riktiga rockstjärna. Han är James Brown från Fagersta. Exakt så. Det blir snubblande likt Mick Jagger det.

Baddabom-baddabing!

Men inget av detta hindrar att MTV fortfarande är djävulen på popjorden.

Regissören Barry Sonnenfeld under arbetet med Lara Flynn Boyle och ”Men in black II”:

– I can’t believe I am directing Jack Nicholsons girl-

friend!

Tar en kaffe (nej, inte på Starbucks, verkligen i n t e på Starbucks) på Newarks flygplats.

De spelar ”Band of gold” med Freda Payne.

Only in America, kids, only in America.

Knäcks in the city

Fredrik Virtanen

ARTIKELN HANDLAR OM