Dokuporr på bordell - det blir lysande tv

NÖJE

WASHINGTON

"Guvernör Jesse Ventura har sex här", står det på en stolt skylt utanför en bordell i Nevada där prostitution är lagligt.

Den p e r f e k t a platsen för en dokusåpa.

De svenska tv-bolagens inköpsavdelningar slickar sig om läpparna och flåsar i telefonerna nu. Porr för helsike, porr! Fin-porr! Dokumentär-porr! Kultur-porr!

Och nog lär det bli porr i "Cathouse".

Men chansen är rätt stor att programmet blir något annat än Kanal 5:s bisarra "Porrkungens flickor" - den som v ä l d i g t dokumentärt skildrade danska strippor och som pappor tittade på när mammor hade gått och lagt sig.

(Inte fullt lika perverst som att kolla "Kvinnofängelset", men nästan.)

"Cathouse" produceras av kabel-tv-kanalen HBO och piloten ska sändas på "Sopranos" succétid i USA. HBO är världens bästa tv-kanal för komedi och drama, Emmisarna har regnat över kanalen.

"Sex and the city" är numer förvisso mest manierat och hårdsminkat, men "Simma lugnt, Larry" är vardagssjukare än någonsin och "Mind of the married man" är subtilt bisarrt, och både "Six feet under" och "The Wire" är rått högkvalitativa.

HBO är numera så känt för hög kvalitet att den har kredd att göra vad den vill.

Den visar hur Christopher Moltisanti skjuter heroin genom tårna och hur Ralph Cifaretto njuter av en dildo i stjärten från Tonys syster Janice som skriker "you fockin" cunt" i "Sopranos" och den visar Samanthas tits i "Sex and the city".

Sånt är omöjligt på de stora nätverksbolagen. De är TV4-präktiga och minsta "shit" beepas.

Med "Cathouse" tar HBO det till nästa nivå. Den utspelar sig bland de 200 prostituerade på Moonlite Bunny Ranch och 40 av kunderna har accepterat att vara med i programmet. Bordellen har funnits sedan 1955 och guvernören Jesse Ventura har bazzat där, vilket de är duktigt stolta över.

- Du kommer inte att tro dina ögon. Du kommer att få se hur en 22-årig oskuld tas dit av sin mamma. Du kommer att få se porrstjärnan Sunset Thomas, säger Dennis Hof, ägare.

Det blir givetvis lysande tv. HBO borgar för det. Hade nån annan gjort den hade det varit helt vanlig fulporr. Nu blir det finporr.

"Cathouse" kommer att gå till historien. Om inte annat som tv-programmet som gjorde simpel slabbkommersiell porr till krav-märkt DN-porr.

Undrar om John Logie Bairds visste vad han gjorde när han på 1920-talet uppfann tv:n. Undrar om han visste att "The Anna-Nicole Smith show" bara var början.

Lite Tourettes syndrom över den här krönikan. Ber om ursäkt för det. Men då skulle ni se bootleg-versionen, internt kallad " Robert Aschberg-tagningen". Meningar som "finporr, fulporr? äh, bara man kan runka så".

Har äntligen sett hålan som Chevy Chase tog sitt namn ifrån (Chevy Chase, alltså) men annars " Washington " nä, här blir man beskjuten av psykon med gevär och tarot-kort. (Bara i Amerika, barn, bara i Amerika).

Hey Manhattan, here I come.

Knäcks in the city

Foto: WARNER BROS
Med namn från en håla.

Fredrik Virtanen [email protected]