Jag hade gärna bytt ett par ord med Mona Lisa

NÖJE

NEW YORK

Det skall till att klä ut sig.

På Halloween kommer ingen undan.

Funderar på att vara Einstein - förklädd till Robin Hood, obviously.

Någongång, någonstans - tror att det var i Australien - kom någon på att de skulle ha ett maskeradparty med Bob Dylan-tema.

En genial idé, den bästa sedan skivat bröd, som R.E.M. och Missy Elliott sjunger.

Gästerna dök upp i fantastiska kreationer, alla tagna från mästarens mer surrealistiska texter.

Någon var Napoleon i trasor, en annan var en diplomat (förhoppningsvis på en kromad häst) med en siameskatt på axeln.

Queen Mary var där med "her fog, her amphetamines, and her pearls" och jag hade gärna växlat ett par ord med både the Girl from the North Country och med Mona Lisa, hon som måste ha haft the highway blues (det kan du se på sättet hon ler).

Nu firas Halloween här och barnen klär ut sig i pumpor och kastar ägg om du säger trick i stället för treat och alla blir bjudna på maskeradfester och går du på dem så måste du ha en mask, annars stannar du hemma.

Det handlar inte ens om att "bjuda på sig själv". Maskerad-kulturen i USA under Halloween är lika självklar som att vi i det gamla landet dricker ett kilo vodka på nyårsafton och "snackar om det här" på personalfester.

Jag hade gärna varit en Eva Röse eller en David Sundin som klär ut mig till Buffalo Bill eller Al Capone eller nåt annat ironiskt på en fest på Grodan Sergel. Människor som gör sånt är mycket skönare människor, mer avslappnade. Men nu är jag inte avslappnad, egentligen.

Här vill jag, ehuru, göra mitt bästa för att vara en riktig New Yorker (hålla på Yankees och Knicks, klä sig svart, skylla ifrån sig, gnälla, stressa på gatorna, äta bagel, vara dryg, köpa koscher, be i synagoga) på samma oerhört avslappnade vis som när en svensk charterturist åker till Ibiza, äter ecstacy, skaffar turistflätor och ligger med partygrek.

Så jag och Gelinas funderade på att köra en kombo som Jerry Seinfeld och Larry David. Men, då måste man vara rolig. Magnus & Brasse kändes felfelfestligt men lite" brunt? Björn & Benny! Fast då blev jag både Björn och Benny. Så vi stekte det.

Borde egentligen klä ut mig till Einstein förklädd till Robin Hood, med mina minnen i en trunk och med en vän, en svartsjuk munk. (Bob Dylan igen).

Men jag har redan bestämt mig.

Jag ska vara Bill Cosby.

Synd att Fox la ner David E Kelleys ("Ally McBeal", "Boston Public") nya "Girl"s Club" efter två avsnitt. Den var inte alls dum. Köp på rea, Kanal 5.

Sarah Michelle Gellar i en parodiChristina Aguileras porrvideo "Dirrty" i "Saturday Night Live":

- When people see this, they"re gonna stop seeing me as a bubblegum music industri ho" and start seeing me as an actual ho"!

Snuddade också vid tanken på att vara Crazy Chester, från The Bands "The Weight". För bövelen, Crazy Chester!

Knäcks in the city

Fredrik Virtanen

ARTIKELN HANDLAR OM