Nu är Gudfadern en funky chicken

NÖJE

Den funkiga presidenten gör det med sötpotatispajen, han gör det med kycklingen, han gör det med 12-mannabandet.

Jag sjunger "Happy Birthday" för the Godfather of Soul.

Battery Park, strax söder om Ground Zero, är ett plågat område sedan den 11 september 2001.

Tiotusentals människor som brukade komma och gå i de två skraporna varje dag innan Usama bin Ladin gjorde sin grej är nån annanstans och södra downtown är öde, affärerna går kass.

Först 2008 är arkitekten Daniel Libeskinds nya miljardkomplex redo att ersätta Twin Towers.

James Brown ställer förstås upp för att återuppliva downtown.

"The Funky President" ger en gratiskonsert i regnet under de engelska ekarna i Battery Park, som byggdes på avfall i Hudsonfloden genom Nelson Rockefellers försorg på 60-talet (Nelson har också New York-rekord i att vara guvernör, 14 år, och löjliga Edward Norton spelade honom nyss i filmen "Frida").

James Brown fyller 70 år (säger han, de flesta anser att han föddes redan 1928) och blev i veckan benådad för att ha använt vapen under påverkan och har varit "på ofrivillig semester" i 2,5 år.

The Hardest Working Man in Showbusiness hade en bisarr fäbless för PCP, ängladamm, en toppknasig drog som gjorde att han trodde att han var Stålmannen. Soulens gudfader hoppade sönder knäna och fick diabetes. Först 1988 slutade de värsta galentripparna med en vanvettig biljakt mellan hemstaten Georgia och South Carolina.

Nu är James Brown clean och glad igen.

Nu är James Brown en funky chicken.

12-mannabandet och Gudfadern g-ö-r f-u-n-k-e-n, han ylar "the sweet potato pie", sjunger "I feel good" och dansar som Michael Jackson; inte så ofta, men ibland. Gudfadern har funken i lilltån, i fluffhåret, i stjärten och i de enormt kritvita tänderna.

Vi är väl en 15 000 som sjunger "Happy Birthday" för James Brown. Att få sjunga "Happy Birthday" för James Brown är monumentalt.

Jag är så-inte-värdig.

Ride on, ride on, Godfather.

Ride on, ride on.

San Antonio Spurs! Till sist i final. Lite synd om Dallas Mavericks Dirk Nowitzki, så himla lik Micke Dodd. Men Jersey Nets tar det här.

Har börjat banta. Eller: jag åt sushi i dag.

Pappa, gamle get. Krya på dig. När du fyller 70 i december kan du också göra moonwalk.

Håkan Jaensson! Anders Paulrud!

Skakade hand med Bill Clinton, nyss president i USA, på Indianapolis 500. Han verkade faktiskt lite stolt över att få träffa mig.

Välkommen till världens bästa pepperoni & sausage-slice: Stromboli Pizza, St Marks & 1st Ave.

Enligt indextradition ska en pizzaslice kosta lika mycket som en t-banebiljett. Nu: två dollar.

Bara i New York, barn, bara i New York.

Knäcks in the city

Fredrik Virtanen