Vita husets pressrum sunkigt i verkligheten

NÖJE

WASHINGTON

Det här landet gjordes för dig och mig.

Från Kalifornien till New York. Från Redwoodskogen till Golfströmmen.

USA. Så lätt att se på, så svårt att definiera.

I Austin en torsdagskväll är även fula tjejer snygga. Här går hjärtan sönder.

I toppen av World Trade Center i New Orleans roterar en bar över Mississippifloden. En frank gubbe berättar att han började från noll. Nu är han chef för 50 man. Han groggar.

På Jack in the box-restaurang utanför Columbus äter ett par som inte kommer att vara ihop så länge till. Han förstår inte.

På Starbucks i Independence mall i Wilmington häller Rosie upp en caffe latte med ett extra järn espresso. Hon säger "honey" och har två döttrar. I Delaware är shopping skattebefriat.

På hotell Galvez i Galveston lyssnar en tjock make på sin hustru. Hon har 80-talsglasögon och trippelhaka och gnäller över rökförbudet i konstiga New York. Hennes blus: randig.

I Miami tittar en stilig kubansk flykting på en hipp Delanoservitris. Han vill kyssa henne. Hon vill något annat.

I Los Angeles är Courtney Love kvick och hög på hillbillyheroin. Hon är 39 år men vill inte. The Strokes sångare Julian Casablancas är inte lite yngre. Han är 25.

På en bio på Lincoln Plaza sitter en medicinerad dam och gluckar när något händer på duken. Hon målar sina läppar var 20:e minut och har en man som håller om henne, som är rädd om henne, som ömmar för henne. Hon borde se film på dvd.

På en biljardbar i Breaux Bridge dricker en mager man Miller Lite för 2 dollar och undrar när jukeboxen blir ledig. Han har vänner med bil. De viftar inga flaggor.

Från någonstans ringer Eve Wong och pratar fort. Hon är intelligent och framgångsrik. Webbdesign.

I Taylor, Texas, äter en svart man barbeque på ena sidan av restaurangen som kallas "stället under viadukten". De vita äter på andra sidan. Jukeboxen spelar George Jones "I stopped loving her today". Världens sorgligaste låt, säger Biffen.

På Great Jones Street älskar en bartender som ser ut som Lars Nylin att hälla upp limedrinkar. Hans ögon är våta.

I Vita huset är "C. J Creggs"/ Scott McClellans pressrum trångt och klart sunkigare än på tv. President George W Bush säger: "Trevligt att träffas, sir."

Till Lafayettes träsk utvisades cajunerna av britterna från Akadien på 1750-talet. Deras ättlingar fick inte tala franska i skolan. Bitterheten lever på skoj. En karl med fransk-kanadensiskt ursprung säger att alla som bor norr om Interstate-10 är nordstatare.

Hans cajunbroder säger att ordet "yankees" inte finns. Det heter "jävla yankees".

United States.

Nära 300 miljoner invånare. Drygt 50 delstater.

Så stort, så svårt, så mycket. Man ska inte inbilla sig att man vet något.

Bara i USA, barn, bara i USA.

Knäcks in the city

Fredrik Virtanen [email protected]