Alla kändisar borde vara med i en sekt

NÖJE

NEW YORK

Kabbala eller scientologerna?

Kabbala - lätt.

Meningen med livet är att hitta Britney

Spears i en nakenorgie.

I lördags klev Madonna ut från kabbalacentret i Los Angles med en t-shirt där det stod "SEKTMEDLEM". En fiffig självironi riktad mot alla arma människor som alltid ska lägga sig i och förfasa sig över sådant de inte begriper.

Jag gillar sekter. Bara sekter vet att vi kommer från rymden (raelianerna). Många tycker kanske att det är konstigt att säga så. Inte jag. Fråga vilken vetenskapsman eller poet som helst. Vi är alla stjärnstoff från början.

Jag gillar sekter.

Sekter sätter piff på världen. Kändisar b ö r vara sektmedlemmar. De blir mycket mer intressanta och större än livet då.

Vem hade Carola varit i dag utan Runar, Livets Ord och en strikt diet?

Exakt. Hon hade varit Anna Book.

Och liksom vilken Hollywoodkändis som helst är jag ständigt på jakt efter Meningen. Meningen här i meningslösheten. The purpose, Mr Anderson. Jag är en blind som leder mig själv. Och finns det en bättre väg till

Meningen än en sekt?

Tidigare lockades jag av scientologerna.

De känns helt ute just nu.

Kabbalas enorma hipphetsfaktor har drabbat L. Ron Hubbards 54 år gamla rörelse hårt. Nyrekryteringen är katastrofal. Tom Cruise och John Travolta är fortfarande de enda tuffa scientologerna. I övrigt har de köpcentrumskändisar som Lisa Marie och Priscilla Presley. Och Kirstie Alley. Jösses. Hon gör tv-reklam för bordsdukar. Scientologi är lika hippt som asatro.

Men kabbala. Kabbala är den nya skiten.

Inte för att kabbala är nytt. Kabbala utvecklades på 1100-talet och bygger på 3 800 år gamla bibliska och apokalyptiska visioner och någon form av judisk bokstavsmysticism.

Men de senaste åren har Madonna, Demi Moore, Brittany Murphy och Courtney Love blivit kabbala. Och Britney Spears! Det avgör saken. Jag ska bli kabbala. För de har väl orgier? Alla sekter har väl orgier? Tänk en nakenhög med Brittany, Britney, Demi och Madonna. Oh, man.

Det är det som är Meningen, det måste vara så.

Eller så är inte sekterna som man hoppas.

Meningen kanske finns här, precis här.

Denny Crane! Han heter Denny Crane. Inte Danny Crane. Denny Crane, Denny Crane. Och i höst kommer Denny Crane ( William Shatner) och Alan Shore ( James Spader) tillbaka i "Advokaternas" spin-off-serie "Fleet Street". Vilken fest. Denny Crane.

Letterman åt också den där hummeromeletten med 280 gram sevrugakaviar som jag åt, den för sjuka 9 000 kronor.

- Vill jag äta dyr mat brukar jag gå till Yankee Stadium, säger Dave.

En burksamlare går på 14th street, han sjunger "forgivness, forgivness, even if, even if, you don"t love me any-

more" och jag sjunger med. Don Henley. "The Heart of the matter". Vilken låt. Mitt på gatan.

Och plötsligt kommer Geraldo Rivera glidande i en röd sportbil.

Bara i New York, barn, bara i New York.

Knäcks in the city

Fredrik Virtanen

ARTIKELN HANDLAR OM