Helt klart är att Dom är efter mig numera

NÖJE

NEW YORK

Dom är ute efter mig. Dom. FBI, CIA, kanske rent av NSA.

Tänk på det.

Tänk på det.

Man kan vara en person som anser att myndigheterna vill oss väl.

Man kan vara en person som anser att myndigheterna vill oss ont.

Jag har, sånär som en 68-period som barn på 90-talet, tillhört kategori ett. Richard Nixon ville väl väl. J Edgar Hoover likaså. Kanske även Dick Cheney och Elvis Costello.

Den senaste tiden har fått mig att ompröva.

Tänk på det.

I somras utpekades jag som "popvänster" i en svensk humorbok. Den togs dock på allvar av några av det gamla landets fina högertidningar. Då är det inte långsökt att tänka sig att även CIA:s Stockholmskontor fick för sig ett och annat.

Tänk på det.

Drygt en vecka efter en sjaskig sommar i kommunismens skuggsida på Slussen, Södermalm, inträffar ett inbrott. Under ett tidsutrymme av blott 20 minuter länsas Aftonbladets New York-tjänstebostad på Macintosh, iPod, sängradio, några exklusiva skor samt ett par märkligt utvalda cd-skivor.

Hörde jag någon säga WaterBladet?

Tänk på det.

Varför skulle The Feds - Dom- stjäla skor och skivor? Dom ville bara ha min dator för att läsa all min privata superhemliga dunderkommunism. Alla vet att män med hörsnäckor och wraparoundbrillor inte lyssnar på Mike Scott, Miss Kittin eller The Bathers. Exakt. Just därför. EXAKT. Genialt av Dom. Men jag ser igenom Dom. Jag är Dom på spåren. Det är en uppebar täckoperation.

Tänk på det.

Tänk på Oliver Stone.

Tänk på Kennedy.

Tänk på Olof Palme.

Tänk på månlandningen.

Tänk på Tupac.

Tänk på Erik Zsiga bok "Popvänster".

Tänk på internetbloggar.

Tänk på Beatles-låten där John sjöng att " Paul är död".

"Poliserna" som var här och pudrade hittade inte ett enda fingeravtryck. Inte ett enda. Eller hur. Crackpundare bär ju alltid latexvantar.

Tänk på det.

En amerikan som tidigare hette Andrew Wilson, 43, har tänkt på det. Han har fått OK på att byta sitt namn till "They". Bara "They". Inget efternamn. Bara "Dom". Och det är Dom som ligger bakom det här och Dom vet om det. Men vi, vad vet vi? Inget. Dom vet allt.

Och det kunde man ju just tänka sig: Biffen bjuder mig på den bästa biff jag ätit. Och, pojkar, ni vet att jag ätit biff överallt. Men: Dom vet mer, Dom vet alltid mer. Och Pelle Biffen Bjurman tillhör Dom? Han tar mig till krogen Sparks där maffiabossen Paul Castellano mördades 1985, vilket så påpassligt banade väg för John Gottis bossperiod - eller vad det Dom?

370 spänn men oj oj oj vilken sirloinsteak.

Bara i New York, barn, bara i New York.

Knäcks in the city

Fredrik Virtanen