Vilket jättefiasko, Luuk

Han missar fråga Persbrandt om det som alla vill ha svar på

Foto: Elisabeth Malmgren
PRATADE OM KLÄDER - OCH HUNDAR När Kristian Luuk hade filmstjärnan Mikael Persbrandt i studion smörade han totalt bort drömintervjun.
NÖJE

Fy vilken vämjelig smörsoppa.

Att få Sveriges mest omsusade A-kändis till studion utan att låta honom berätta om alla skandaler är ett praktfiasko.

Kristian Luuk riskerar att bli passé.

När det äntligen blev intressant och Micke Persbrandt började berätta om sitt privata helvete – då avbröt Kristian Luuk och gick till en länk med mjuka hundvalpar.

Vad är det för fel på honom?

Det är givetvis inte Luuks uppgift att vara Janne Josefsson.

(Jag är inte säker på att det ens är Janne Josefssons uppgift att vara Janne Josefsson.)

Luuks förebilder David Letterman, Conan O’Brien och Jay Leno är heller inga skjutjärnsmurvlar. De är underhållare och komiker, precis som Luuk.

Men när han har Sveriges hetaste filmstjärna i studion, mannen som alla vill veta sanningen om, då lyckas han inte få fram en enda nyhet.

Kristian Luuk låter honom inte ens tala till punkt när han försöker.

Vad hände när han greps för sjöfylleri i somras? Hur kunde han köra packad – igen – med Josefin Nilsson i bilen tidigare i år? Är det en romans med Josefin? Eller är han ihop med Maria Bonnevie igen? Eller är det 17-åriga Amanda Renberg, som är så kär i honom? Hur går kampen mot spriten, de svarta hålen, rädslan?

Det finns hundra intressanta frågor. Luuk frågade om lyxjycken Vasco. Det är värdelöst.

Dessutom ”analyserade” Luuk filmstjärnan och kom fram till – hej Freud! – att Persbrandt är en känslig mjukis, egentligen.

Tack, Kristian, men vi visste det. Just därför är allt det där andra så intressant. Betydligt mer intressant än att han brukar köpa loss sina Gunvald Larsson-kostymer och att hans Rhodesian Ridgeback är värd ”1Ì´1;000 spänn per skjut”.

Det är inte första gången Luuk smörar bort drömintervjuer.

I går kan haveriet skyllas på premiärnerver, men att avbryta en öppenhjärtig, cool, vänlig och charmig filmstjärna när han är på väg att berätta sanningen skulle inte ens en nyexaminerad politrukreporter från sovjetiska Pravda lyckas med.

Luuk har läge att bli en modern Lasse Holmqvist. Men fortsätter han att vara en inställsam, simpel trivseltorsten kommer han snart att bli passé. Om han inte redan är det.

God natt, Luuk. Hoppas att du vaknar på rätt sida när Göran Persson kommer på besök.

Fredrik Virtanen

ARTIKELN HANDLAR OM