Du är en mental gräsrot, Körberg

NÖJE

Kan Tommy Körberg vänligen hålla käften.

Jag vet inte vad det är med övergräddade gamla gubbar och deras självgodhet som gör att de tror sig ha rätt att pådyvla sin stackars publik åsikter strax under insändarnivå i Östermalms-nytt.

Tror de på allvar att publikens kärlek till deras sång gör dem till intellektuella?

Tidigare har den rundhylte monokelfarbrorn kraxat mot artistkollegor som Carola, Christer Sjögren och Tomas Ledin. Två av dem är mer begåvade än Körberg. Men det förstår inte Körberg. Körberg lever i villfarelsen att han är en gigant. Men han råkar bara vara född i ett land där god andningsteknik premieras. Körberg är Jacques Brel-schlager. Körberg är busslastmusikal.

Körberg kan inte komponera en låt, kan inte skriva en text. Det finns inget att täcka upp taskigheterna med. Men när han är elak mot artister är han åtminstone på rätt planhalva.

Nu har han inför publik som inte alls ville höra hånat kristna människor. Han hävdade också att Runar är ett ”intellektuellt kalhygge”, att Vatikanen består av ”neandertalare” och att George W Bush är ”on a mission from God”.

Tommy, du är så fruktansvärt medioker och platt. Du äger inte hälften av den ”IQ som en manet” som Runar besitter. Du har ingen piedestal att stå på när du hånar människor för deras tro. Och givetvis är du en mental gräsrot jämfört med påven och USA:s president.

Körberg måste förstå att han är en mycket banal man som bör tiga i brist på bättre alternativ, som att förlora talförmågan.

Tommy borde läsa Bibeln och lära sig kärlek. Inte vädra sina enfaldiga nordic trash-åsikter. Att tala är en rättighet, men att hålla käften är en skyldighet.

VECKANS

Fredrik Virtanen