Befria de bittra - med kärlek

NÖJE

De är roliga och tragiska på samma gång.

De Väldigt Bittra.

Hjälp dem, rädda dem, befria dem - med kärlek.

Stjärnskådisen Börje Ahlstedt i dokusåpan "Stjärnorna på slottet" bekymrar sig över många av hans mindre framgångsrika kollegors bitterhet. Han förstår dem. Jag också. Det är lätt att bli hatiskt deppig om turen tittar åt ett annat håll vid vissa avgörande tillfällen i livet. Alla är vi mer eller mindre bittra.

Men hur känner man igen De Verkligt Bittra?

Så här: De mejlar till P 3 och anger artister till "Musikpolisen". Visst måste det vara höjden av småaktig mainstreambitterhet inom nöjesvärlden?

Tänk dig själv:

Du lyssnar på Sugababes "Push the button". Du tänker: "öh alltså, vilken stöld, vad värdelösa de är, det här låter ju exakt som Nick Borgens "We are all the winners".

(Detta är ett SANT exempel, det är helt sjuukt, denna likhet hamnade på plats 6 på P 3:s årsmusikpolislista i går; folk är inte bara bittra, de är även tondöva.)

Du är då mäkta bitter och stackars.

Håkan Hellströms "En midsommarnattsdröm" (plats 4) är givetvis en homage till till Canned Heats "Going up the country" och Robyns "Be mine" (3:a) påminner förstås om både Cyndi Laupers "Time after time" och Kate Bushs "Cloudbusting", men än sen? Bara De Verkligt Bittra bryr sig så argt.

Som konstnären Salvador Dalí uttryckte saken:

"De som inte vill

imitera något, uträttar inget."

Tänk att sitta och MEJLA till P 3 om eventuella stölder. Att vilja SÄTTA DIT någon, gärna nån som är känd för det är ju för jävligt med framgångsrika popartister när det borde vara JAG som fått skivkontrakt!

Det är roligt och tragiskt samtidigt.

Bitterhet är en folksjukdom som bör bekämpas.

Så smygforska hos dina vänner. Fråga om de mejlat Musikpolisen i P 3. Svarar de "ja", samla då alla andra vänner och gör en bitterhetsintervention.

Var sedan mycket snäll och varm mot din vän - för bitterhet är ett gift som går att suga ut ur kroppen med kärlek.

VECKANS…

Fredrik Virtanen