Våren är viktigare än slit och plikter

Läs Fredrik Virtanens krönika och innelista

1 av 3 | Foto: Robin Nordlund
Sol och vår När solen lyser och temperaturen stiger så är det svårt att tänka på annat.
NÖJE

Det är vår, fredagseftermiddag, jag är lycklig och full av spring, jag struntar i plikterna, struntar i allt.

I kväll ska jag bli full för kärlekens skull.

KlockAN är 16.45, det är fredag, ute steker solen än, som en marssaga, jag åt en vårlik lunch med dragon och Kicki Pousette som är chef för dessA SIDOR AV NÖJE, OCh här är jaG Nu, jag borde göra mitt jobb.

Jag har fått en ny dator, tog flera timmar så jag är tidspressad, jag har bråttom, datorn är fint, minnesstint modern och luktar gott men den irriterar mig.

CAPS-knappen är i vägen, farligt nära bokstaven a, TExten blir oregerligt full aV STORA, stora, BOkstäver tills jag tittar upp på skärmen och ändrar (jag är inte en aV dem som kör fingernedsättning) och det är astörande, det är efter bokstaven A det händer, A är ockuperad av det poänglösa capslock.

Klockan är 16.49, det är fredag, jag känner en ovanlig tillfredsställelse och är upprymd av tanken att blada härifrån Globen och fånga världen i mina vinterbleka, nykåta armar och krama världens alla möss, löss och människor.

Sitter här nu, med två duktiga krönikor klara men jag avskyr duktighet och vill inte släppa IVÄg dem och jaG lyssnar på Eldkvarn och jag har brådis ut på stan.

Plura har gjort

en magnifik låt som filosofiskt taCKAR Håkan Hellström och han betalar tillbaka med de vackraste av blanka gubbmynt, den går på repeaT OCH JAG BORDE GÖRA MITT JOBb men det enda jag bryr mig om, förutom världens nickel- och uraNPRISER, är just denna låt ”Fulla för kärlekens skull” och att komma härifrån nu nu nu nu nu.

”Vi är på väg till en ny dag, vi är på väg till Stockholms stad. Vi ska bli fulla för kärlekens skull. Vi har vingar av guld och vi ramlar omkull. Vi är fulla för kärlekens skull.”

Den bör höras för aTT förstås.

Härifrån, tACK, det

är fredag, allt är gott, jag skiter i allt det viktiga, jag tar bilen till BondegatAN, parkerar den olagligt, går till gamla Folkhemmet som heter Mommas nu och sen min en klubb som heter Julia och ? vi ska bli fulla för kärlekens skull.

Och när du läser det här är det lördaG OCh du kANSKE gjorde något annat i går men det kommer en ny chans att skita i allt och bara försöka vara lycklig, kanske i?kväll, vaD Säger du?? Klockan är 17.06 och nu drar jag, hej.

VECKANS?

Fredrik Virtanen

ARTIKELN HANDLAR OM