Urstark på finalspel

Aftonbladets profiler tycker till om sommarpratarna

NÖJE

Möten med kungaparet, ett bisarrt samarbete med ett hårdrocksband och silikontjejer som raggade på Tre Kronor.

Anette Norberg spelade upp sig från botten.

Anette Norberg förklarar att hon inte är curlingförälder.

Det började katastrofalt. Med monoton, oengagerad och tråkig röst berättade curlingmästarinnan Anette Norberg om ... någonting.

Men sedan, plötsligt, efter cirka 45 minuter, tog det sig. Och tog sig rejält. Norberg slappnade av, hon började berätta, hon började vara rolig.

Vi fick veta om en reklamfilm ihop med hårdrocksgruppen Hammerfall, ett liveuppträdande i Hultsfred med samma band, små korta stänkare om hur hon råkat dissa kollegor i ett tv-program och lagkamrater i en tidning. Om de dramatiska finalspelen i OS, dels i Turin och när de 2010 upprepade framgången.

Norberg berättade om när kungaparet kom förbi OS-byn och hur kungen kommenterade för prins Carl Philip att han satt som idolbild på väggen, om en flygresa hem från OS där kungen tog mikrofonen och sa: ”This is not your captain speaking, this is your king speaking” och gratulerade till OS-guldet.

Och så vinnarfesten i Stockholm city där hon chockerades över hur ”Stureplansbrudar med långt blonda hår och silikonbröst” bjöd ut sig för Tre Kronor.

Hon hade aldrig skämts så för sitt kön.

Därpå blev det humor om hur curlinglandslaget höll på att förstöras av överdrivet solariumsolande och när hon levererade skoj citat kring slutfasen av karriären: ”Vår teori var att så länge vi var snyggast på plan så skulle vi vinna matcherna – och det krävdes mer och mer smink för varje år” och den fiffiga vitsen om hårdsatsning på curling: ”... går inte att kombinera med att vara en curlingförälder”.

Anette Norberg är mycket svag på inledning men urstark på finalspel.

FAKTA

Det här är

Namn: Anette Norberg. Ålder: 43 år. Bor: Stockholm. Titel: Olympisk mästare i curling, avdelningschef.Tidigare medverkan i  ”Sommar”: Debutant.

Anette i

Snabbguide

Skrytkvot n n n n n

Skvallervärde n n n n n

Känslostyrka n n n n n

Humornivån n n n n

Åh fan-faktorn n n n n

Första meningen

” Fast det var nära att det inte blev något OS alls för min del, när det var två veckor kvar så ville jag överhuvud taget inte åka.

Sista meningen

” Nu är mitt sommarprogram slut och jag tänker avsluta med att spela ”The fifth commandment” av och med Johan Hedin och sjungen av min son Tobias Westman.

3 typiska låtval

1 ”The Prayer”, Céline Dion & Andrea Bocelli.

2 ”Hugger i sten”, Lars Winnerbäck.

3 ”Boom boom pow”, Black Eyed Peas.

ARTIKELN HANDLAR OM