”DN:s dumhet får mig att fly landet”

Foto: Foto: Anders Hillergren och EVAN AGOSTINI
Dravel-Sverige Förra veckan frågade DN sina läsare om de tycker att det är halt ute. Klick! frågade sina läsare om gravida Kate Hudson kommer få en flicka eller pojke. Detta får Virtanen att koka över och ”tappa det”. Nu lämnar han landet.
NÖJE

Tycker du att det är halt? Tror du att Kate Hudson får en flicka eller en pojke? Tror du att det blir sommar i år? Tycker du att det är halt?

Hej då, dravel-Sverige, nu drar jag.

Jäpp, jag lämnar landet. Det beror på en fråga i Dagens Nyheter förra veckan:

”Tycker du att det är halt på gatorna?”

Vad är det för jävla fråga? Vad är det att tycka om? Antingen är det halt eller så är det inte halt. Ska man kanske också

”känna” i sitt inre om det är halt?

Frågan ”Har du drattat på arslet i halkan?” hade förstås varit för provocerande. Först måste man ju vara överens om att det är halt. Och det är vi tydligen inte.

Det är så dumt allting.

Tycker du att det är halt?

Hm, varför inte. Du kan ge dig faan på att om frågan är ”Tror du att det blir sommar i år?” så finns det minst fem procent som svarar ”nä”. Eller den klassiska lokaltidningsenkäten ”Har du haft husdjur?” med svarsalternativen ”Ja”, ”Nej” och ”Vet ej”.

Det är så dumt allting.

Härom veckan frågade Klick! sina läsare om de trodde att Kate Hudson skulle föda en pojke eller en flicka. Klick! har absurd humor, det vet jag, jag känner Klick!. Har läsarna det också? 57 procent svarade ”En flicka!”, 43 procent svarade ”En pojke!”. Ingen var osäker. 2 215 personer hade röstat. Tvåtusentvåhundrafemton. Galnakosjukan, någon? Vad baserade de gissningen på? En inre ultraljudsmaskin?

Så. Tycker du att det är halt? Kanske

inte så dum fråga ändå. I Sveriges mäktigaste morgontidning. Tycker. Du. Att. Det. Är. Halt? Stort utrymme, ingen liten spalt bara. Tycker du att det är halt? Det har snöat en hel helg, alla bussar har ställts in, akutmottagningarna jobbar övertid, tågen är försenade. Tycker du att det är halt?

Och varje dag från varje media översköljs vi av lika kretinska frågor som

besvaras av personer utan kunskap.

Detta är kommunikationssamhället från helvetet. Det ligger pengar i att folk får vädra sin åsikt. Allas åsikt är lika mycket värd. Experten är död, leve amatören. Fuck fakta, minst två ska träta. En röd och en blå. En för och en emot. Och så kanske Bert Karlsson.

Är den här färgen grön? Nej! Jo! Bäst vi diskuterar saken på bloggar, på Twitter, på Facebook och därefter på tv i en gastande hästcirkus med Belinda Olsson och Lennart Ekdal som clownpiskare.

Förlåt. Jag håller på att tappa det. Jag har tappat det. Jag är auktoriserat galen. Babbeldravlet ekar och ekar och ekar. Auuoou. Det är så dumt allting. Jag loggar ut nu. Jag lämnar landet. Nästan sex veckor i solen, utan internet.

Med bara en fråga ringande i huvudet: Tycker jag att det är halt?

FAKTA

Veckans...

BABE. Linda Sundblad. Bäst i Melodifestivalen Linköping. Och med coolaste tandställning sedan Cia Berg.

SEXLEK. Bunga bunga. Självaste Muammar Gaddafi har lärt ut den till Silvio Berlusconi. Spännande. Men vad går den ut på? Ingen verkar veta. Some sick dictator shit, kan man tänka.

FILM. ”True grit”. Det är omöjligt att inte älska Jeff Bridges. Han var en dröm som countrystjärna på dekis i ”Crazy heart”. Här spelar han liknande i John Waynes gamla roll som antihjälten Rooster Cogburn (vilket namn!) i bröderna Coens remake av ”De sammanbitna” från 1969 (som fick en uppföljare med Kathrine Hepburn). Som en dramakomisk västern av William Shakespeare. Och tuffare än ”Lucky Luke”.

CITAT. ”Jag berättade för min pappa att jag skulle skriva en bok om Carola. Hon intresserar mig inte alls, sa han och pratade sedan om henne i tio minuter. Det säger allt”, säger Andreas Ekström som gör boken tillsammans med Johanna Koljonen, i DN. Och det har han exakt precis rätt i.

ROMAN. ”Döden & Co”. Lukas Moodysson har fattat romanpennan igen efter 21 år och den är sylvass, rolig, bildad och manisk. Briljant. Om nu en penna kan vara det. Boken handlar en död pappa, livets mysterier och Orrefors generösa glasgaranti. Släpps i mars.

SOUL-CD. ”No time for dreaming” med Charles Bradley. Debuterar vid 62 års ålder och låter som Otis Redding.

AJÖKEN. Ja, jag har alltså semester. Grattis till mig. Vi ses i vår. Kram.

Fråga Fredrik

Hej Fredrik. Jag håller med om att man blir svennigare när man får barn men jag fattar inte var hårdrock kommer in i bilden. Hårdrock är inte svennigt!

Anja Rock

Svar: Okej, inte Peter Jihde heller i så fall.

ARTIKELN HANDLAR OM