Kanal 5 är klart bättre än TV 4

NÖJE

Utländska tv-serier engagerar verkligen tittarna.

Nu finns det till och med nätsajter som startats i protest mot TV 4:s behandling av serierna.

Har fått massor av reaktioner på förra lördagens krönika, om hur TV 4 misshandlar sina utländska tv-serier. Hur de avbryter mitt i säsonger, hur de låter serier samla damm på hyllorna i stället för att sända dem, hur de sänder dem på knäppa tider.

Att läsa alla mejl ger en lite sorglig känsla av uppgivenhet bland tittarna.

Folk har insett att deras favoritserier kanske aldrig mer kommer att visas. Eller att de visas år 2005 - på eftermiddagarna. Många sätter sitt hopp till att SVT, TV 3 eller Kanal 5 i framtiden lurar TV 4 på alla godbitar.

Det har skapats en nätsajt - TV-Land - där man diskuterar serier i allmänhet och en - Föreningen mot TV 4:s behandling av tv-serier - där man avhandlar just den kanalens serier. Tyvärr är båda sajterna väldigt dåligt uppdaterade.

Men bara det faktum att de finns, kanske borde leda till viss eftertanke hos TV 4-cheferna.

Kanal 5 får nästan lika mycket ros för sin behandling av tv-serier, som TV 4 får ris. Den målmedvetna satsningen har också gett resultat. "Vänner" satte nytt rekord med 595 000 tittare häromveckan.

Till sin redan starka onsdagskväll med "Vänner", "Spin city" och "Frasier", ger nu kanalen australiska "Vårt hemliga liv" en ny chans. Missa den inte, det är en både rolig och gripande serie om en grupp människor mellan 20 och 30 år, i samma stil som engelska "Livet kan börja" - fast bättre!

Och allt är inte skräp med TV 4 - på torsdag är danska polisserien "Mordkommissionen" tillbaka!

På Jan Stenbecks arbetsplatser får folk inte vara ihop med varandra.

Lydia Capolicchio, tillsammans med TV 3:s t f programchef Calle Jansson, hoppar därför av succéprogrammet "Spårlöst försvunnen" och skriver om det i en krönika i Dagens Media: "I valet mellan att få ligga med min man eller arbeta med programmet, valde jag det mest angenäma".

Med tanke på omsättningen på chefer på TV 3, skulle hon ju också ha kunnat chansa på några veckors celibat"

På SVT lämnar tv-proffset Kattis Ahlström "Uppdrag granskning". Tycker att hon har skött sitt jobb bra, trots att hon efter Jan Guillous fåniga bimbodebatt säkert blivit extra noggrant granskad. Det verkar heller inte stämma, som det ryktats, att hennes roll som programledare varit omstridd internt. Tvärtom. Så hon lär knappast gå arbetslös särskilt länge.

Fjärrkontroll