SVT och TV4 är ohotade

NÖJE

Det är David mot jätten Goliat.

Fast när TV 3 och Kanal 5 nu på allvar tänker utmana SVT och TV 4 lär det inte sluta som i Bibeln. Tv-Davids stenslunga missar helt sitt mål.

Foto: JOAKIM STRÖM/KANAL 5
CHANSLÖSA Kanal 5:s nöjessatsning ”Musikmaskinen” kommer aldrig att klara kampen mot TV?4:s och SVT:s mastodontprogram i höst.

Största förändringen i höstens tv-utbud är att TV 3 och Kanal 5 på allvar vill försöka sno åt sig tittare från de största kanalerna.

Aldrig förr har de gjort en så målmedveten satsning på att locka till sig helgernas breda tittarskaror.

Tyvärr förgäves, tror jag.

Har sett ett avsnitt av Kanal 5:s musiklek ”Musikmaskinen”. Det är som en mer mekanisk och mindre charmig variant av TV 3:s hyfsat framgångsrika ”Sing a long”.

Båda programmen är chanslösa när SVT och TV 4 samtidigt eldar på med direktsända dansband och kändisar som försöker sig på konståkning.

Att TV 3 lägger ”Singing bee” på fredagskvällarna är enbart korkat. Där försvinner det spårlöst i konkurrensen mot ”Doobidoo”, ”På spåret”, ”Robins”, ”Idol 2008” och ”Fredag hela veckan”.

I förväg tippade många att ”Vem kan slå Filip och Fredrik?”, Kanal 5:s rekorddyra underhållning dit man värvat Ingvar Oldsberg, skulle bli kanalens breda lördagsunderhållning.

Nu sänds det tisdag–torsdag. Efter gårdagens premiäravsnitt doftar det fiasko.

Hur Kanal 5:s ledning kan tro att veckodagarnas ”Idol”-tittare ska slå över till deras program är ofattbart. Det är en helt annan publikkategori. Filip & Fredrik-programmet är snarare för oss överåriga gubbs som tycker det är lite kul att se folk utmana varandra i olika idrotter.

Men tempot är alldeles för lusigt och det är trist att se samma tävlande mot Filip & Fredrik i tre hela program. Varför inte tävla mot kändisar?